Orbán Viktor péntek reggel, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában, ezért a határhoz közeli két kórházban ötven betegüket látjuk el – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában, hozzátéve, hogy a két ország közötti különbség az oltottak arányára vezethető vissza, ami Magyarország mintegy kétszer magasabb – olvasható a hirado.hu-n.

Senki nem fogja tudni elkerülni a delta variánst, ami sokkal agresszívabb, mint a korábbiak voltak, ezért abból kell kiindulni mindenkinek, hogy a veszély sokkal nagyobb, mint korábban volt. A kormányfő elmondta, hogy a hétvégén ő is megkapja a harmadik oltást. – Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással – tette hozzá.

A maszkviseléssel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy fontos, hogy zsúfolt helyen vegyük fel a maszkot, de hangsúlyozta, hogy nem a maszk, hanem az oltás véd meg.

Vakcinánk, kórházi ágyunk, orvosunk, lélegeztető gépünk van bőséggel, fel vagyunk készülve egy negyedik hullámra

– mondta.

A miniszterelnök elmondta, minden reményünk megvan arra, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint fokozódik a migrációs nyomás, Brüsszelben azonban a kötelező kvótát erőltetik. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy nem bíznak magukban.

Rezsiharc

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után. Sokan emlékezhetnek arra, hogy amikor a baloldal irányított, akkor a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy a szolgáltatók emeljék a rezsiárakat, amik így gyorsan az egekbe szöktek. Nagy csata volt ezt megváltoztatni.

Jövő héten EU-csúcsot tartanak, ezzel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy a V4-ek javaslatokat visznek az árak növekedésének megállításával kapcsolatban. Ismét hangsúlyozta, a klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem pedig az embereket.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com