Megújult az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió: a közszolgálati csatornák szerdától friss arculattal, inspiráló műsorokkal, magyar könnyűzenei kínálattal, a fiatalok igényeire szabott, aktuális tartalmakkal jelentkeznek.

2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, amelyre kiemelten készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen, ennek egyik eleme az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió megújulása – olvasható az MTVA keddi közleményében.

Mint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta, a kerek évfordulók alkalmat adnak arra, hogy megemlékezzünk nagyjainkról. Szükségünk van példaképekre és kiemelt cél, hogy ezek a csatornák kulturális adók legyenek, minél több értékközvetítő magyar zenével.

“Az átalakítás lehetőséget teremt az ifjúság megszólítására a popkultúra hangján, hogy Petőfi, a rocksztár lehessen a 21. század fiataljainak ikonja” – fogalmazott.

A csatornák új műsorkínálatukkal kulturális iránytűként is szolgálnak, mindezt a leghitelesebb formában: fiataloktól fiataloknak. Szimbolikus változásnak tekinthető, hogy mindkét adó a főváros kulturális életének egyik legmeghatározóbb helyszínéről, az A38 hajóról jelentkezik majd, minden eddiginél látványosabb formában – emelte ki.

A Petőfi Rádió a hét minden napján, 0-tól 24 óráig a magyar könnyűzenei kínálat legjavával készül a mainstreamtől az undergroundig.

A szerdától jelentkező új reggeli műsorokkal – Kakasszóra, Petőfivel a reggel, Hétvége Petőfivel – tartalmasan indul a nap. Varga Gergővel és Bekker Dáviddal a legjobb zenék mellett a legfrissebb történésekről sem maradhat le senki – áll a közleményben.

Mint írják, hétfőtől péntekig napközben két már ismert hang szól a hallgatókhoz: az Azt üzente című interaktív műsorban Meggyesi Gábor, míg a Hazafelé Petőfivel című műsorban Majoros Rita.

Esténként kétórányi kulturális ajánlóval jelentkezik a Mezgerélő, benne filmekkel, zenei, művészeti programokkal, kulturális eseményekkel. A napot mixműsor zárja, a Petőfi Elektrik a teljes hazai elektronikus zenei repertoárt felfedezi a legtehetségesebb fiatal lemezlovasok bemutatásával, jövőbe mutató stílusokkal – olvasható az ajánlóban.

A hétvégi műsorban kívánságkosár, programajánló, a Petőfi Parádé, a Szombat délután és a Petőfi Rock című műsor várja a hallgatókat.

Az M2 Petőfi TV négy új magazinműsorral és két élő programmal készül. Szerdától az alappillér továbbra is a zene marad, de kulturális és szórakoztató tartalmakkal egészül ki.

Az Én vagyok Te című műsor ismert slágereket mutat be új köntösben: a zenészek egymás dalait dolgozzák fel, saját stílusukban. A nézőket Csapó Dóra és Csitári Gergely várja. A Magas és mély című műsorban pedig a magyar zenei élet kiválóságai osztják meg privát és szakmai gondolataikat és érzéseiket Koltay Annával.

A Stiló című magazinműsorban a hazai divat- és formatervezők kapják a főszerepet, az aktuális trendeket Decsi Edit mutatja meg. A hét legfontosabb hazai közösségimédia-eseményeit egy egyedi formátumú ismeretterjesztő és véleményformáló vitaműsorban, az Ez így ok? című műsorban beszélik ki az aktuális téma szakértői Fodor Imrével.

A Friss című műsor naponta számol be a hazai zenei színtér eseményeiről, nemzetközi szinten is. A Nézzünk szét című hétvégi programajánló pedig budapesti és vidéki fesztiválokról, koncertekről, kiállításokról és más kulturális rendezvényről ad hírt.

Az M2 Petőfi TV 21 órától jelentkezik, a Petőfi Rádió, a PetőfiLive.hu és a YouTube-csatorna pedig szünet nélkül várja a hallgatókat és a nézőket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture