Megkezdődött szerdán az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet ez évi szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés elnevezésű akciója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet sikertörténetet írt a hazai gondoskodáspolitikában, amelyet úgy valósít meg, hogy sosem akarja rombolni az önellátóképességet, mindig kiegészít valamit és nem helyettesít, és nemcsak az egyénről gondoskodik, hanem közösséget is épít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára a segélyszervezet immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén.

Kiemelte: gondoskodáspolitikát csak közösen lehet építeni, ha az egyházi, a civil, az állami, önkormányzati résztvevők karöltve dolgoznak a rászorulók, az elesettek életének segítéséért. Akkor falvaink, városaink és egész nemzetünk életét is segítjük – mutatott rá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta, azaz 30 éve segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén ezért nemcsak az adventi adománygyűjtés indult el, hanem megemlékeztek a szervezet megalakulásának kerek évfordulójáról is.

Szent-Iványi Ilona, az Ökumenikus Segélyszervezet felügyelőbizottsági elnöke felidézte a szeretetszolgálat 1991-es indulását. A kis munkatársi közösség nagy családdá, hatalmas közösséggé terebélyesedett, mára pedig nemzetközileg elismert hatalmas szervezet lett – hangsúlyozta.

Hozzátette: a felügyelőbizottság végigkíséri a segélyszervezet életét, munkáját, részt vesz a stratégiai tervekben, az irányelvek meghatározásában, de mivel mindezt távolságtartással, a háttérből teszi, talán még jobban látja azt a fejlődést, amely az elmúlt 30 évben megvalósult.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte, hogy ez a nap mások mellett az alapítókról, a munkatársakról, az önkéntesekről, a jószolgálati nagykövetekről és az adományozókról szól, az elmúlt 30 év pedig arról a több százezer emberről, akinek segíteni tudtak.

A szervezet egész éves munkáját segítő adventi adománygyűjtéshez a 1353-as adományvonal hívásával és online a segelyszervezet.hu oldalon is lehet csatlakozni.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com