Hétfőn reggel megkezdődött az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat minden nap 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. A  Honvédkórház oltópontján már 7 óra előtt tömegek álltak sorba, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát. Tudósítónk beszámolója szerint minden gyorsan és jól szervezetten zajlott – tette közzé a hirasdo.hu.

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak hétfőtől vasárnapig. A héten az összes kórházban várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.

Az oltási akcióhét reggel 7 órakor indult, a nyitás előtt már hosszú sorokban várakoztak az emberek a koronavírus elleni vakcináért.
Az oltóhelyeken mind az öt Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag, vagyis a Pfizer-vakcina, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen és a Sinopharm is rendelkezésre áll, a Szputnyik V már elfogyott.

A hirado.hu helyszíni tudósítója a nyitás előtti érkezés miatt kialakult kisebb sorban állással együtt összesen 40 perc alatt végzett, előzetes regisztráció nélkül. 8 óra előtt pár perccel – azaz az oltási akcióhét nyitása után egy órával – már nem volt sor a Honvédkórház előtt, folyamatos volt a haladás.

Az oltakozás jól szervezett és gyors, a koronavírus elleni vakcina a héten előzetes időpont egyeztetés és regisztráció nélkül is felvehető az ország 101 kórházában és szakrendelőiben. 
A Honvédkórház főigazgatója az M1 reggeli műsorában elmondta, hogy nyolc oltópont várja a hétfőn indult oltási akcióhétre érkezőket az intézményben. Wikonkál Norbert Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány okozta egészségügyi problémát az oltással lehet kezelni, ezért mindenkit arra kért, hogy vegye fel a vakcinát. Hozzátette, a koronavírus esetében nem lehet előre megmondani, hogy kire, miként hat a fertőzés lefolyása, ezért érdemes előre védekezni. “Nemcsak az a veszély van, hogy valaki belehal a vírusba – bár az is egy nagyon komoly kockázat – de olyan életminőség-romlás jár vele együtt, amit szerintem sokan szeretnének elkerülni” – fogalmazott a főigazgató.

Biatorbágyon az Egészségházban lehet felvenni az oltást, de hozzájuk előzetes regisztráció szükséges.

Forrás:
hirado.hu, Kiemelt kép illusztráció: MTI/Balázs Attila

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com