Jövő hét szerdától, azaz 2021. december 8-tól lehet oltásra regisztrálni az 5-11 éves kor közötti gyerekeket.

Pár napja adtunk hírt róla, hogy 2021. december 13-tól lehet már oltani az 5-11 év közötti gyerekeket az EU-ban. Mivel a 12 év alatti gyerekek számára kisebb dózisú vakcina is elegendő, így egy ampullából 10 fő oltható be. Az oltásokat a kórházi oltópontok mellet a gyermekorvosok, valamint a vegyes praxisban lévő orvosok is beadhatják. Ennek következtében a gyermekorvosoknak is 10 fős csoportokat kell alkotni, hogy a leggazdaságosabban adhassák be a Pfizer vakcinát.

Dr.Száray Eszter és Dr.Nemes Nagy Györgyi biatorbágyi gyermekorvosok erre vonatkozóan fontos bejegyzést tették közzé weboldalukon (a bejegyzést változtatás nélkül kerül közlésre):

“December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra, a szülők pedig előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak.

A tájékoztatás szerint a védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont lesz, ugyanakkor a házi gyermekorvosi praxisokban is beadhatják a Pfizer vakcinát. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A levélben az is szerepel, hogy praxisukban előzetesen fel kell mérniük, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni a szülők. Erre alig öt napjuk van, a felmérés visszaküldésének határideje december 7-e, kedd. Ez azért is fontos határidő, mert a beérkező Pfizer-oltásokat az előzetes igényfelmérés alapján fogják szétosztani az országban.”

Mint a fenti levélből is kiderül a rövid határidőre való tekintettel december 6 délig leadott igényeket tudjuk figyelembe venni, aki ezután jelentkezik majd csak egy következő oltási időszakban tudja kérni az oltást gyermekének.

Ami még nagyon fontos, hogy az oltóanyag 10 kiszerelésű, így csak abban az esetben bontunk meg egy újabb ampullát, ha megvan a 10 fő, így ha valaki közben meggondolja Magát vagy máshol veszi fel az oltást azzal a többieket hozza nehéz helyzetbe, így kérjük ezt tartsák tiszteletbe, ill egy időpont lesz meghatározva és azt el kell fogadni, nem lesz lehetőség más időpontra ( ez a kiszállítástól függ). Esetlegesen ha nincsen meg a 10 fő akkor azokat a gyermekeket már oltópontra kell irányítanunk.

A jelentkezéseket az eszterdoktorneni@gmail.com és a dr.nemesnagy@gmail.com ra küldjék, mindenki a saját orvosának.

Segítségüket köszönjük!

 

 

Forrás:
Média Kft., Kiemelt kép illusztráció: MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com