Megosztás:

Szeptemberben indul a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) első évfolyama egy gimnáziumi és egy pénzügy-számvitel technikumi osztállyal. (Az induló osztályokba február közepéig lehet jelentkezni a felvételi eljárás keretében.) Arról, hogy mit jelent Biatorbágy életében egy új középiskola, kiket várnak, mitől lesz innovatív a BIT és milyen elképzelései vannak az iskola vezetésével kapcsolatban, Frész Attilát, az intézmény igazgatóját kérdeztük.

Frész Attila, Igazgató

Mit jelent Biatorbágy életében egy új középiskola? Kiket várnak?
Biatorbágy lakossága régóta szeretett volna a térségben egy minőségi középiskolát, hogy a fiataloknak ne kelljen ingázniuk egy másik településre. A beruházással ez most megvalósul. Az épület ugyan csak 2023 elejére készül el, de az első osztályok már 2022 szeptemberében elindulnak. Ideiglenesen (fél évig) a bicskei Vajda János Technikum épületébe járnak majd diákjaink. A közlekedést ingyenes buszjárattal segítjük.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a BIT bárki előtt nyitva áll és várja a tehetséges diákokat, akik piacképes szaktudást szerezve jobb esélyekkel szeretnének elindulni a munkaerőpiacon, vagy szeretnék megalapozni továbbtanulásukat. Az idén induló gimnáziumi és pénzügy-számvitel technikumi osztályokba a felvételi eljárás keretében február közepéig lehet jelentkezni. A jelentkezésben az általános iskolák adnak segítséget.

Mitől lesz innovatív a BIT?
A célunk, hogy az ország legjobb szakképző intézményét hozzuk létre. Már most 10 kiváló tanár kollégával és számos élvonalbeli külső szakértővel dolgozunk együtt azért, hogy a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium a lehető legjobb képzést nyújtsa az ide jelentkező diákoknak. Mit is jelent ez? Olyan környezetet biztosítunk, amit mind a diákok, mind a tanárok otthonosnak éreznek majd. De jelenti azt is, hogy olyan korszerű eszközöket alkalmazunk, melyeket a gyerekeink ugyan napi szinten használnak, de más iskolákban például nem engedélyezettek – ilyenek az okostelefonok is. Digitális eszközökkel támogatott tanulást képzelek el, ahol a változatos pedagógiai módszerek vannak a középpontban, és ehhez kombináljuk a különböző eszközöket. A nyelvtanulásban például biztos, hogy nem a nyomtatott szótár a legjobb eszköz, hiszen különböző alkalmazások már szövegkörnyezetbe ágyazva, felolvasva, a jelentését megmagyarázva mutatják a kifejezéseket. De magyar nyelvtant vagy matematikát is lehet tanulni digitális alkalmazások segítségével. Eltérő lesz az értékelési rendszer is: nem büntetni akarunk, hanem motiválni. A tanulási folyamat része, hogy a tanuló hibázik, ezért nem jó az, ha ezt rossz jegyekkel büntetjük.

Milyen elképzelései vannak az iskola vezetésével kapcsolatban?
Hiszem, hogy a siker záloga az együttműködés. Együttműködés az iskola tanáraival, diákjaival, a szülőkkel, és a régió vállalataival, akiknek szintén nagy szerepet szánunk az oktatásban. Csapatmunka lesz a javából. Mindezt úgy, hogy közben közösséget építünk, egy olyan helyet, ahol jó lenni, jó tanulni, amely tiszteletre tanít és elfogadó. Teret adunk az egyéniségnek, mert hiszünk benne, hogy mindenki jó valamiben, és hogy a tanulás nem egy unalmas dolog, hanem felfedezés, élmény.

Mesélne végül személyes motivációjáról az iskolával kapcsolatban?
Szülőként és pedagógusként is régi vágyam, hogy olyan iskolát hozzunk létre, amely megfelel a 21. század elvárásainak, egyesíti magában a konzervatív értékeket korunk vívmányaival. Olyan iskoláról beszélünk, ahol az innováció kiterjed a pedagógiára, a módszertanra, a tanulási környezetre egyaránt, ezáltal pedig elmondható, hogy a gyerekeknek és fiataloknak még több lehetőségük nyílik arra, hogy képességeit és személyiségüket fejlesszék. A fejlett pedagógiai rendszerekre jellemző, hogy igyekeznek minden tanuló egyedi oktatási igényeinek megfelelni, és támogatni a hatékony tanuláshoz szükséges pozitív kapcsolatokat. A BIT igazgatójaként büszke vagyok rá, hogy ezt az iskolát Biatorbágyon hozzuk létre.

Forrás:
Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture