Megosztás:

Folytatódik a kisiskolásoknak szóló HUMDA “Road Safety – a biztonság az első” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági programsorozat – tájékoztatta a szervező az MTI-t.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. programsorozat idei első szakaszában, február 14-étől április elejéig Budakeszire, Esztergomba, Dunakeszire, Balassagyarmatra, Mosonmagyaróvárra, Szombathelyre és Hajdúböszörménybe látogat.

A tervek szerint április közepétől húsz újabb állomás következik. A foglalkozásokon húszperces interaktív oktatás után az elsős és  másodikos gyerekek szakemberek segítségével elektromos miniautókkal, kerékpárokkal és rollerekkel ideiglenes KRESZ-pályára mennek, ahol a közlekedési szabályokkal ismerkednek. A tanítási idő után korosztálytól függetlenül mindenki részt vehet a programokon.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint mindenkit arra biztat:

“kezelje kiemelten a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, hiszen közlekedésbiztonsági szempontból ők alkotják az egyik legveszélyeztetettebb csoportot, azonban fogékonyságuknak köszönhetően már fiatal korban megalapozhatjuk és akár egy életre bebetonozhatjuk a jövő közlekedőinek tudását”.

A HUMDA tavaly szeptemberben indította el első és második osztályos általános iskolás tanulók számára edukációs projektjét, amelynek keretében 12 megyeszékhelyen és egy fővárosi kerületben több mint harmincezer – a legtöbb településen szinte az összes – kisdiák részt vehetett a programban.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture