Új, heti szinten jelentkező rovatunkban szülőtársainknak szeretnék szezonális és Biatorbágy-specifikus ötleteket adni a szülői lét kihívásainak kicsit békésebb, nyugodtabb megéléséhez. Egy-egy gondolatot, tippet, működő rutint, családi időtöltést fogunk megosztani, amik még egy képzeletbeli, „kütyümentes” világban is megállnák a helyüket.

Február van, ez a hónap a fánksütés és a farsangi készülődés hava – legalábbis a régiek így vélték.
Milyen igazuk volt és van még most is, hiszen a hideg miatt még ilyenkor bentre szorulunk, így az érzelmi tartályunkat érdemes tudatosan “utántölteni”. Ebben a jó hangulatú, közös tevékenységek és a finom ízek mellett a játékosság, vidámság is segítségünkre lehet, hiszen erről szól a farsang.

Süssünk fánkot – közösen!

Szervezzünk be hétvégére egy 2 órás családi fánksütő programot (ebben a kelesztés és sütés is benne van!), kezdők is bátran belevághatnak (én is idén sütöttem először).

Osszuk ki a feladatokat, de ne legyen semmi kötelező, tekintsünk rá lehetőségként – csak így lesz jó a hangulat! Nagyobb gyerekek segíthetnek a készítésben vagy lefoglalhatják a kisebbeket. De apa és anya is feloszthatják egymás között a konyhai teendőket ill. gyerekfelügyeletet (ha ezt a kicsik igénylik) – kinek mihez van inkább kedve.

Legkésőbb a falatozásnál biztosan összeérnek a szálak. Korábbi cikkünkben itt olvashatnak egy kipróbált receptet.

Farsangi készülődés – ötletelés, beszélgetés és alkotás

Gyerekkorom izgalmas eseménye volt a farsang, szeretem, hogy ennek vidám hangulatát most a gyerekeim készülődésében újra átélhetem.

Jellemzően már januárban elővesszük a korábbi évek jelmezeit, a „jelmezes szatyrot”, és mindenki felpróbálgatja, ami még jó rá. Közben elsoroljuk, ki, mikor, mi volt és felidézzük a beöltözéssel kapcsolatos történeteinket és arról beszélgetünk, fantáziálunk, hogy ezúttal ki, mi szeretne lenni és azt hogyan tudnánk kivitelezni.

Tény, hogy sok esetben a legkönnyebb megrendelni valahonnan a maskarát (és még ez is idő!) természetesen munka mellett vagy időszűkében ez a megoldás is tökéletes, de ha van affinitásunk, akkor bátran vágjunk bele egyedi kivitelezésbe is.

Itt helyben, Biatorbágyon a legtöbb szükséges kelléket be lehet szerezni, van rövidárubolt és kreatív papír-írószer üzlet is.

Évek múltán is öröm és büszkeség lesz a saját készítésű jelmezt elővenni és garantáltan nem lesz párja sem az iskolai, sem az óvodai mulatságban.

Gondoljuk át, hogy hogyan vonhatjuk be gyermekeinket is a közös munkába és tegyünk lépéseket ez irányba! Így válhat nemcsak az ötletelés, hanem a megvalósítás is közös élménnyé.

Utolsó korcsolyázás ebben a szezonban

+ 1 ötlet: Február végéig nyitva van Biatorbágy Főterén a jégpálya, használjuk ki ezt a lehetőséget, akár kicsikkel, akár nagyokkal. Vagy csak kettesben, szülői randiprogramként (a jégpálya nyitva tartásáról ebben a cikkben olvashatnak).


Forrás:
Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture