Kiemelt helyszíne lesz az idén Magyarországon megrendezésre kerülő vizes-világbajnokságnak Szeged, ahol a vízilabdatorna csoportmeccsein túl a kieséses szakasz egyes mérkőzéseire, valamint helyosztókra is sor kerül –  adta közre az MTI.

A településen minden feltétel adott a vb sikeres megrendezéséhez: a tavaly átadott Tiszavirág uszoda világszínvonalú, mindemellett kiváló a város tömegközlekedése, szállodai és szálláskapacitása.

Magyarország azután jutott a lehetőséghez, hogy az 2022-re halasztott vb-t Fukuoka idén sem tudta megrendezni a koronavírus-járvány miatt, s kérte az újabb halasztást. A nemzetközi szövetség (FINA) február 1-jén megerősítette, hogy Fukuokában 2022. május 13-29. helyett 2023. július 14-30-án bonyolítják le a vb-t, egy héttel később pedig bejelentette, hogy idén is lesz világbajnokság, s azt Budapesten tartják június 18. és július 3. között.


A magyar szövetség ezután sajtótájékoztatón közölte, hogy a világ legjobb úszóinak, műúszóinak, műugróinak és vízilabdázóinak versenyeit csak a már meglévő helyszíneken rendezik, s a vízilabdatorna egyes meccseire a fővároson kívül, Debrecenben, Szegeden és Sopronban kerül sor.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép illusztráció Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture