Megosztás:

Középkori hagyományokat elevenít fel a télbúcsúztató Fékomadta Fesztivál, amelyet február 26-án tartanak Zsámbékon.

A megszokott farsangi időszakban várja a családokat a Fékomadta Fesztivál, amelyet ezelőtt négy évvel zsámbéki hagyományőrzők, helyi művészek és alkotók hívtak életre. A programok betekintést engednek a település középkori múltjába, hagyományaiba, megidéznek rég elfeledett szokásokat, mesterségeket – közölték a szervezők az MTI-vel.

Lesznek óriásbábosok és gasztronómiai különlegességek, de középkori csata és boszorkányégetés is szerepel a programban.
“A Fékomadta igazi sátoros ünnep. Égnek a tüzek, sülnek a pecsenyék, felfújják a dudákat, nem fellépők és nézők vannak, hanem mindenki része a mulatságnak” – idézte Fejér Mátét, a rendezvény művészeti vezetőjét a közlemény.

Az események egyik kiemelkedő résztvevője a 10. és a kora 11. századi magyarság és Kelet-Európa hadi és népi kultúrájával foglalkozó Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület.
Az este tánccal és táncházzal lesz teljes, idén is a Kontárossal. Ott lesz a Hollóének Hungarica Régizene Együttes középkori- és világzenei produkciójával, valamint a Csángálló, amelynek zenéjében a gyimesi és moldvai csángók világa találkozik a balkáni népzenével.


A rendezvény látogatása nem kötött védettségi igazolványhoz.

Forrás:
MTI, Kiemelt fotó illusztráció: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture