Több mint száz művész 152 munkája látható a veszprémi Dubniczay-palotában kedden nyílt képző- és iparművészeti kiállításon, a Tavaszi Tárlaton – írta az MTI.

A veszprémi Művészetek Háza szervezésében rendezett kiállításon a városból, a megyéből és a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz kapcsolódva a régióból is fogadtak alkotókat.

A zsűri 162 pályázó 456 beadott művéből 109 művész 152 alkotását választotta ki, munkáik a veszprémi várban található Dubniczay-palota kiállítótereiben láthatók április 16-ig.

 

A kiállítást megnyitó Porga Gyula (Fidesz-KDNP) veszprémi polgármester a város és térsége élő művészeti közösségét méltatta. Örömét fejezte ki, hogy a Tavaszi Tárlaton a város kulturális életét régóta gazdagító “nagy öregek” mellett fiatal alkotók munkái is láthatók.

A Tavaszi Tárlat megnyitója előtt Korényi Dalma szobrászművész és Somogyi Győző festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szintén a veszprémi várban, a Csikász Galériában.


Forrás:
MTI, Kiemelt kép illusztráció Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture