Megosztás:

Biatorbágyon is van lehetőség leadni a használt sütőolajat, elkerülve ezzel, hogy a használt zsiradék a csatornában landoljon, borzasztó terheket róva a környezetre – olvashatunk a remek lehetőségről Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda információs oldalán.

A CseppetSem! program keretein belül kihelyezett gyűjtőedények megtalálhatók az óvoda tagintézményeiben. A programról bővebben itt olvashatnak. A használt sütőzsiradék leadása az óvoda közvetlen közelében nem pusztán környezetvédelmi szempontból jelentős, de nagyon fontos nevelési feladatot is elláthat: a gyerekek legfontosabb tanulási eszköze ugyanis az utánzás. Ha azt látják, hogy szüleik nem a csapba öntik az olajat, hanem leadják a kijelölt gyűjtőponton, számukra is kézenfekvő lesz, hogy ez a helyes megoldás.

Az óvodákon kívül a Biofilter Környezetvédelmi Kft. az Aldi üzleteknél is helyezett ki gyűjtőedényeket, erről is olvashatnak egy korábbi cikkünkben. Biatorbágyhoz legközelebb a budaörsi (Premier Outlet melletti) Aldinál van erre lehetőség.

A sütőolajat, használt pálma- vagy kókuszolajat bármilyen zárt műanyag palackban, illetve befőttesüvegben is le lehet adni. Tegyünk együtt környezetünkért!

További információ, leadási pontok: www.cseppetsem.hu/


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture