Megosztás:

Az ukrajnai menekülteket segítő közös munka az elmúlt hetekben még magasabb szintre emelte az Ökumenikus Segélyszervezet és a Tesco közti együttműködést – közölte az MTI-vel a segélyszervezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Tesco egyik legrégebbi stratégiai partnere, amelynek munkáját az áruházlánc az elmúlt több mint tíz évben számos sikeres adománygyűjtő kampánnyal támogatta. A munkatársaknak és a vásárlóknak köszönhetően a vállalat eddig több mint egymilliárd forinttal járult hozzá a szervezet programjainak megvalósításához.

Február végén a Tesco az elsők között reagálva indított útjára egy kamionnyi tartós élelmiszert az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviselete számára, amit azóta továbbiak követtek, eddig összesen több mint 5,5 millió forint értékben.

Az áruházlánc emellett kuponos adománygyűjtő-kampányt is indított, és a vásárlók által megvásárolt adománykuponokból befolyt bevételt megduplázta. A vállalat így összesen 103 millió forinttal támogatta a szervezet munkáját a Határtalan Segítség programban.

Az áruház ruházati márkája, az F&F is bekapcsolódott a Határtalan Segítség programba. Március 18-án több mint 10 millió forint értékű ruhaadományt, köztük baba- és gyermekruhákat juttatott el a segélyszervezetnek, amellyel szintén az Ukrajnából érkező menekülőket segítik.

Azoknak, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni, az áruházlánc a budaörsi központi irodában, a budapesti Tesco Business Services központban, illetve a fővárosi és határmenti áruházakban, valamint logisztikai központokban kínál majd munkalehetőséget. A jelentkezőknek a Tesco segítséget fog nyújtani a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatni fogja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

A közlemény Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját is idézte, aki többek közt arról beszélt, hogy legutóbb épp a BOK csarnokban kialakított tranzitváróban tartózkodó, illetve átutazó menekültek ellátásához kaptak a Tescotól mintegy 6,3 millió forint értékű élelmiszer-felajánlást.

 

Forrás:
MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture