Gyermekeink a mi igazi kincseink, jövőnk igazi letéteményesei? Szülőként természetes vágyunk, hogy a legjobb életet biztosítsuk a számukra. A nevelés során adhatjuk át gyermekeinknek értékeinket, hagyományainkat és mintáinkat. Egyik ilyen a nemiséggel kapcsolatos ismeretanyagunk, amelyről sokféleképpen gondolkodunk. A Biatorbágyi KÖRKÉP Magazin áprilisi számában (25. o.) megjelent cikket olvashatják.

A gyerekek sok időt töltenek az iskolában, óvodában, járnak-kelnek az utcán, és aktívan használják az infokommunikációs eszközöket. A médiából kontrollálhatatlan mennyiségű és minőségű kép, hang ömlik a nyakukba, óhatatlanul találkoznak kéretlen tartalmakkal. Nem tarthatjuk burokban az utódainkat, ezért inkább vértezzük fel olyan tudással, amely a kívánatos ösvényen tartja őket. Ha szülőként továbbra is mi
szeretnénk eldönteni, hogy milyen értékrendet adjunk át gyermekeinknek, akkor ez tudatos felkészülést
igényel tőlünk.

Az iskolákba, óvodákba is különféle családi hátterű nebulók járnak. A visszafogottabb környezetből érkező gyermeket megbotránkoztathat egy intenzívebb viselkedésmintákkal érkező társának viselkedése, ezt az élményt hazaviszi, és innentől az ő szüleinek feladata, hogy megnyugtató válaszokat adjanak a kérdéseire.

Az iskolákban előforduló szexuális tartalmú zaklatások megnövekedtek mind a fizikai, mind pedig a virtuális térben. A gyerekek nem értik, mi történik velük, és nincsenek eszközeik arra, hogy megfelelően kezeljék szexuális jellegű késztetéseiket. Ezért szülőként kiemelt feladatunk, hogy az érzékenyebb lelkületű gyermeknek megtanítsuk, hogyan tudja megvédeni magát, hogyan mondjon nemet az őt érő atrocitásokra.

A Híd Család- és Gyermekjóléti Központban (Budakeszi) május elejétől új kihívásokat rejtő tanulási lehetőséget kínálunk szülők, leendő szülők és nagyszülők részére. Hatalkalmas tréningsorozatunkon a nemi érés, a szexualitás témáit járjuk körül.

Összegyűjtjük azokat a nevelési eszközöket, amelyeknek a segítségével gyermekeink felnövekedése kapcsán végig megtarthatjuk a bizalmat, az irányítást.

Az alkalmakon való részvétel a szokásainkhoz híven ingyenes, de írásos jelentkezéshez kötött.

A jelentkezéseket a tanacsadok@budakeszihid.hu e-mail-címre várjuk.

Helyszín: Generációk Háza, Budakeszi, Erdő u. 83.

Időpontok: május 2.; 9.; 16.; 23.; 30. és június 13., 17-től 19 óráig.

 

BICZÓK CSERMELY ZSÓFIA és DARVAS PÉTER trénerek

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture