Hetente jelentkező sportrovatunkban az elmúlt hét városunkat érintő sporteseményeiről és -eredményeiről olvashatnak. Foci, atlétika, röplabda, frizbi…csak néhány a rengeteg sportág közül, amit választhatunk, aminek szurkolhatunk, ha éppenséggel Biatorbágyon vagy környékén élünk. Lássuk, a múlt héten kikért szorítottunk!

 

Viadukt SE

Labdarúgás

Eredményeink az előző játékhétről

Három ponttal távoztunk Nagykátáról

Nagykáta SE – Viadukt SE 0:1
Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. forduló
2022.04.30. szombat, 16:30 Nagykáta Városi Sporttelep, gólszerző: Varga-Sebestyén Benjámin.

„A hirtelen nagy meleg rányomta bélyegét a mérkőzésre, mindkét csapat elég fáradtan, enerváltan futballozott. Szerencsére Varga-Sebinek megint elsült a lába, amivel megszereztük a vezetést az első félidőben. A másodikban már valamivel jobban ment, de a helyzeteinket nem sikerült értékesíteni, ezért izgulnunk kellett a végéig. A védelmünk jól állt a lábán, ezért lehoztuk 1:0-val. Öröm számomra, hogy a második mérkőzést hoztuk le kapott gól nélkül, ezért szerintem egy kis szerencsével elhoztuk a három pontot egy erős ellenféltől.”- összegezte Lipők András vezetőedző az egyesület közösségi oldalán.

Utánpótlás mérkőzéseink

Viadukt SE – Király SE U-15 bajnoki mérkőzés 2:4
2022.04.30. szombat, 12:00 Iharosi sportpálya, gólszerzők: Páva Márton és Szarka Domonkos.

Viadukt SE – REAC Sportiskola SE U-13 bajnoki mérkőzés 6:6
2022.04.30. szombat, 10:00 Iharosi sportpálya, gólszerzők: Varga Bence (2), Váradi Zsigmond (2), Kihári Kende és Pancza Zalán.

Viadukt SE II. – Fogócska SE U-13 megyei bajnoki mérkőzés 3:0
2022.05.01. vasárnap, 10:00 Iharosi sportpálya, gólszerzők: Tari Pongrác (2) és Hegedűs Bálint Áron.

Utolsó mérkőzéseiket játszották U10-11-es fiataljaink a Kölyökligában

Ikarus BSE – Viadukt SE U-11 Kölyökliga mérkőzés 3:7
2022.05.01. vasárnap, UTE Atlétikai Sportcentrum, gólszerzők: Csillag Dominik (3), Kiss Zsigmond (2), Gidai Nándor és Hanczwikl Zente.

Vác VLSE – Viadukt SE U-10 Kölyökliga mérkőzés 1:5
2022.05.01. vasárnap, UTE Atlétikai Sportcentrum

Budakeszi LA – Viadukt SE U-9 felkészülési mérkőzés 9:4
2022.05.01. vasárnap, Budakeszi sporttelep, gólszerzők: Litschauer Noel (2) és Pásztor Barnabás (2).

BiaSuli

Irány a megyei döntő! Április 29-én, pénteken a III. korcsoportban (2010 – 2009) 4 csapat részvételével labdarúgó területi diákolimpián vettünk részt.

Remek ellenfelek ellen, nagy akarattal és fegyelmezett játékkal sikerült mindhárom mérkőzést megnyerni, így a megszerzett 1. hellyel a megyei döntőbe jutottunk.

A csapat tagjai és gólszerzői: Kiss.Zs Csongor, Dalnoki Márk, Varga Bence 1, Varga Botond, Nagy Kristóf 2, Bene Boldizsár 7, Vida Milán, Kozma Nimród 1, Pancza Zalán.
Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanárnak, Abroncsos Gábor tanár úrnak!- írják a BiaSuli Facebook oldalán.

Atlétika

KÖLYÖKBŐL ATLÉTA PROGRAM Egyesületi verseny

A keddi napon, végre csodálatos napsütésben rendeztük meg a tavaszi félév első egyesületi versenyét, melyre a városból 3 iskola is benevezett.
Az U8-as és U10-es korosztályban 3-3 csapat, az U12-es korosztályban 2 csapat mérte össze tudását, összesen 64 gyermek versengett. A jó hangulatú versenyen sprint-, illetve szlalomváltó, békaugrás, illetve helyből távol, medicinlabda vetés, valamint kislabda hajítás volt terítéken.

Köszönjük az iskoláknak a felkészülést, részvételt, és önkénteseinknek a segítséget!
Folytatás május 19-én, a második fordulóval.
Szeretettel gratulálunk mindenkinek! – írják a Fürge Ürgék Facebook oldalukon.

8. Ecsedi László Emlékverseny

29 tanitvanyunk indult a mai anyák napi versenyen, és mindannyian szép egyéni csúcsokkal örvendeztették meg édesanyjukat ezen alkalomból.
Szeretettel gratulálunk a most először egyéniben versenyző U12,U14-es tanítványainknak és idősebb, tapasztaltabb versenyzőinknek is a csillogó érmekhez!

U14 fiú
Bagyinszki Simon 80m
Tölgyesi Ábel magasugras
U14 lány
Lasztaméry Anna távol, 80m
U16 lány
Lebics Orsolya távol, 100m
U14 fiú
Bagyinszki Simon távol
Farkas Bertalan 600m
U14 lány
Papp Sarolta távol, 80m

Karate

Négy aranyérem az SKDUN Európa-bajnokságon és Európa Kupán

Április első hétvégéjén Szabadkára utazott Shotokan szakosztályunk kilencfős különítménye (8 versenyző és 1 edző), hogy megmérettessék magukat a XI. SKDUN Európa Bajnokságon és Európa Kupán. A háromnapos viadalon, hét küzdőtéren, több mint 20 ország, közel 800 versenyzője mérettette meg magát.
Kijelenthetjük, hogy a sok munka kifizetődött, nem vallottunk szégyent.

Szakosztályunk összesen 4 arany, 2 ezüst és 3 bronzérmet szerzett.

Az első versenynapon a felnőtt formagyakorlatokon volt a hangsúly, ahol egyesületünkből Ocsovai Gergő és Vágvölgyi Balázs lépett tatamira. Remek formát mutatva a legjobb négy közé 2. és 3. helyen jutottak be. Végül a sorrend kicsit felborult, megkérdőjelezhető bírói döntést követően Ocsovai Gergő bronzérmet szerzett, míg Vágvölgyi Balázs a 4. helyen zárta a versenyt.
A szombati napon az utánpótlás kategóriáé, valamint a haladók közül a fiatalabb korosztályoké volt a főszerep. Az utánpótlás számára rendezett Európa Kupára három versenyzőnk kvalifikált, Leveles-Barta Botond, Leveles-Barta Csongor és Szabó Márton mutathatta be tudását. Ahhoz képest, hogy mindhárman először szerepeltek nemzetközi versenyen, nem maradtak szégyenben. Sőt! Szabó Márton, kategóriájában aranyérmet szerzett, míg Leveles-Barta Botond második, testvére Csongor, pedig az előkelő 5. helyen zárta a formagyakorlat versenyszámokat.
Nekik azonban még nem ért véget a kihívás, Botond és Csongor szabadküzdelemben is megmutathatta tudását. Sajnos Csongornak nem sikerült a továbbjutás, azonban Botond nem torpant meg, csak a döntőbe jutásért szenvedett vereséget, így felállhatott a dobogó 3. fokára.
Ezzel utánpótlásunk egy garnitúra éremmel (1 arany, 1 ezüst és 1 bronz) bebizonyította, hogy fejlődésünk jó irányba halad és méltó utódai lesznek idősebb csapattársaiknak.

Szombaton lépett tatamira két – már rutinosnak számító – fiatalabb versenyzőnk is. A 15 évesek között Péter Zsombor magabiztos versenyzéssel, nagy fölénnyel hozta kategóriáját, így formagyakorlatban SKDUN Európa-bajnoki címet szerzett.
A 17 évesek között Pink Dominik sajnos nem tudta megmutatni formáját, neki sajnos nem sikerült az éremszerzés.
Azonban még nem volt vége a szombati versenynapnak, csapat formagyakorlatban mind a 15-17 éves fiúk között, mind a 18-20 éves lányok között éremeséllyel vártuk a kezdést.
Végül beváltotta mindkét csapat a hozzájuk fűzött reményt és mind a két csapat a nap végén a dobogó legfelső fokára állhatott.
A fiú csapat tagjai Péter Zsombor, Pink Dominik és Bednarik Lőrinc (Yama SE) volt, míg a lány csapat tagjait Klachmányi Inez, Gróh Janka (Yama SE) és Mihályházi Petra (Yama SE) alkotta.
Vasárnapra egy versenyzőnk maradt érdekelt, Klachmányi Inez a 18-21 éves küzdelemben léphetett a pástra. Jó formát mutatott az erős mezőnyben és meg sem állt a döntőig, ahol sajnos legyőzőre talált, így egy ezüstéremmel zárhattuk a háromnapos versenyt.

Két aranyérem a WKF Karate Magyar Bajnokságon

Április 23-án és 24-én rendezték meg az UTE Jégcsarnokában Magyarország egyik legrangosabb versenyét, a WKF (Olimpiai szakág) Karate Magyar Bajnokságot, ahová csapatunkból 5 versenyzőnk nevezését adtuk le.
A kétnapos verseny első napján a fiatalabbak léptek tatamira, míg vasárnap a kadet korosztálytól fölfelé mérték össze tudásukat.
A kétnapos versenyt végül 2 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel zártuk.

Az alábbi eredményeink születtek:

Szabó Márton 12-13 éves “B” kata 1. hely
Balla Dániel 30+ éves +75 kg kumite 1. hely
Balla Dániel felnőtt +84 kg kumite 2. hely
Szerelem Nikolett U21 -61 kg kumite 3. hely
Leveles-Barta Csongor 12-13 éves “B” kata 3. hely

HAJRÁ VIDOK!

BiaKori

Nagy sikert aratott a május 1-én megrendezett Koriális. A gyerekek szervezetten, bemelegítés és gyakorlás után gurulhattak a BuBá-n, emléklapot is kaptak. Az esemény képei ITT megtekinthetők.

Túrák

Az Egészségfejlesztési Iroda továbbra is csütörtökönként várja a túrázni vágyókat.

Május 5-én, csütörtökön ismét lesz ingyenes TÚRA az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében!
Találkozó helyszíne: BIATORBÁGY, Iharosi focipálya
Indulás: 9:30-kor
Táv: kb. 7 km
A túrára bárki jöhet, mindenkit szeretettel várnak
(Bővebb információ: 06705042290)

Salamon Gabriella túráinak pontos időpontjáról, a túrák fajtáiról és intenzitásáról pedig a Mozgás a természetben Facebook oldalon tájékozódhatnak.

Túrák ezen a héten:

  • Szerdán 9-től Gyaloglóklub 60 év felettieknek, Biatorbàgy, Forràs utcai parkoló
  • Pénteken 9-12. Túratréning, Budaörsi-kopàrok
  • Vasàrnap: 10 óràtól csalàdi túra a Gerecsében

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

 


Bármilyen sportágakkal kapcsolatos észrevétele, ajánlása, biatorbágyi sporteseményekhez kötődő információja van, kérjük, ossza meg velünk, hogy népszerűsíthessük a helyi sportéletet! Mert sportolni – jó!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture