A pecato.hu összegyűjtötte, miért is lehet veszélyes az ártalmatlannak tűnő zöldhulladék, főleg, ha rosszul kezeljük. Talán kijelenthetjük, ebben az esetben sem a zöldhulladék jelenti a valódi veszélyt, hanem a tájékozatlan szemetelő.

 

„Évek óta ide hozzuk, hiszen ez csak zöld. Elbomlik!” – szól az érv, amikor valakit azon kapnak, hogy a környezetében lévő erdőbe, erdősávba hordja a zöldhulladékot. Sajnos, országszerte gyakorlat, hogy sokan a legegyszerűbb megoldást választva szabadulnak meg a kerti hulladéktól, levágott gallyaktól, falevelektől. Pecató területén is tapasztaljuk, hogy van, aki nem is viszi messzire, egyszerűen az utca túloldalára dobálja. Például a Benta-patak mellett, a Horhos utca és a Tó sétány nyomvonalában mindenhol, de a legdurvább talán a Tiszavirág utca mellett a helyzet. Az erdőben – mely a Pilisi Parkerdőhöz tartozik – több gigantikus lerakót alakítottak ki a környékbeliek, van, aki utánfutóval hozza ide a szemetet. Ösvények vezetnek a fák közé, ahol évek óta halmozódik a veszélyes zöldhulladék. Amikor már nem fér, kezdenek egy másik lerakót.

 

Sok-sok éves kazlak jelzik, hogy olyan gyorsan azért mégsem bomlik le.

 

Fokozott tűzveszélyt jelent, ugyanakkor vaddisznók lakmározóhelye lehet a helytelenül lerakott zöldhulladék. Szerintem többen vagyunk Biatorbágyon, akik már néztünk szembe vaddisznóval a kertünkben, mert az állatokat odacsalogatta az erdőszéli “szemétdomb”.

A zöldhulladék lerakásáról, veszélyeiről szóló cikket a pecato.hu oldalon olvashatják. Szó esik benne a zöldhulladék-lerakás szankcionálásáról, a településügyi helyzetképről, de az írás megoldási lehetőségeket is felvillant, olvasásra érdemes.

A zöldhulladék-lerakás lehetőségeiről és veszélyeiről ITT is olvashat.

 


Forrás:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture