Települések, tanintézmények, közösségek indulhatnak a legsportosabb címért a Kihívás Napján, amelyet idén május 25-én, szerdán rendeznek.

A szervezők célként űzték ki, hogy elérjék a 35 millió, mozgással eltöltött percet, ami 66 és fél évnek felel meg.

A Magyar Szabadidősport Szövetség szerdai közleményében kifejtette: a nagy népszerűségnek örvendő, ingyenes játékos, vidám nap célja, hogy kedvet teremtsen a mozgással teli életmódhoz.

A legsportosabb címért idén is több kategóriában indulhatnak a megméretések szerelmesei.

A települések, oktatási intézmények és közösségek nevezéseit jövő péntekig (május 20-ig) várják az egész országból. A legjobbak az összesen közel 4,5 millió forint értékű sportszerutalvány valamelyikét is hazavihetik.

A feladattal: a megadott időpontok között 15 percen keresztül a közösséggel együtt minél több aktivitást kell végezni és azt rögzíteni. Célként azt tűzték ki, hogy elérjék a 35 millió, mozgással eltöltött percet.

Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, az esemény nagykövete elmondta: a Kihívás Napja azért remek kezdeményezés, mert ilyenkor a települések, oktatási intézmények és különböző közösségek vállt vállnak vetve, egy közös célért együtt sportolnak, ami sokak számára ösztönző és nem utolsósorban nagyon jó közösségépítés is.
“A versengés és a győzelemért vívott erőfeszítések után mindenki pozitív emlékekkel megy haza, függetlenül az eredménytől. Például az ugrókötelezés is egy jó közösségi sport, hiszen párban és csapatban is lehet végezni, közben szól a zene és fantasztikus a hangulat. Ennek a napnak a célja, hogy a mozgást megszerettetve az a mindennapok része legyen, ami az egészségmegőrzés, stresszkezelés és a kikapcsolódás szempontjából is fontos” – nyilatkozta.
Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak, amely 1982-ben Kanadából indult.

A nevezési felület ide kattintva érhető el.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture