Megosztás:

Heti programajánlónkban a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ és a Biatorbágyi Karikó János Könyvtár következő napokban esedékes színes rendezvényeiről adunk hírt az érdeklődőknek. A programokat és azok leírását az intézmények honlapjáról, illetve közösségi oldaláról gyűjtöttük össze.

Társasklub

2022. május 27. péntek, 18:00-21:00 JFMK

Várunk egy jó kis péntek esti társasjátékozásra, akár havonta kétszer is! Jöhetsz egyedül, a barátaiddal vagy a családoddal, lehetsz kezdő vagy tapasztalt játékos, játszhatsz a mi játékainkkal vagy a sajátoddal, a szórakozás mindenképpen garantált! Megújuló, 5-99 éves korig élvezhető játékkínálattal, segítőkész játékmesterrel, Rigó Marcell “Főnökkel”, rengeteg jó fej törzsjátékossal, meglepetésekkel és remek hangulattal várunk benneteket! – írják a JFMK honlapján.

Fotó: illusztráció/Pixabay

 

HegedűÉnek – Nemes Nagy Ágnes centenáriumi est

2022. május 27. péntek, 19:00-20:00 JFMK

Kézdy Luca és Tóth Evelin koncertje, vers – Péter Kata

2022-ben ünnepeljük Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulóját. Hatalmas inspirációt jelentett a két művész számára, hogy a magyar kortárs költészet gyökereihez visszanyúlva, egy olyan költőnő személye és versei felé fordulhattak, akinek életműve szorosan együtt lélegzik és alakítja a mai magyar lírát.

Fotó: Hamarits Zsolt, forrás: JFMK honlapja

A produkció egyszerre ünnepli a Költőnőt és tiszteleg életműve előtt. A találkozáson, barátságon, egymás nőiségének tiszteletén, felfedezésvágyon, végtelen nyitottságon, kortárs költészeten, és az együttes improvizáción alapuló együtt-gondolkodás együtt-zenélés alakítja és határozza meg Tóth Evelin és Kézdy Luca hegedűművész közös zenéjét, mely a könnyű és komolyzene határán, felemelő eleganciával egyensúlyoz. 2018-ban elnyerték A Római Magyar Akadémia által hirdetett alkotói ösztöndíjat, melynek keretében Rómában készítették el és mutathatták be Nemes Nagy Ágnes 1947-48-as Rómában, élete egyetlen felhőtlenül boldog korszakában született verseinek megzenésítéseit. – írják a JFMK honlapján.

 

Brémai Muzsikusok koncert

2022. május 27. péntek, 20:30 – 22:00

Kárpáti Dódi, Gerdesits Ferenc, Hoppál Basspoetry Mihály és Tóth Sándor egy szép napon úgy döntött, hogy itt az ideje kipróbálni, milyen zenét tudnak közösen alkotni. Hát, fogták magukat, és össze is álltak zenekarrá, vállalván az önpróbát. Így született a Brémai Muzsikusok.

fotó forrása: JFMK honlapja

A repertoárjukban teljesen újraértelmezett standardektől kezdve Dódi versein át egyéb zenekaraikból átemelt önidézetekig mindenféle őrületre lehet számítani. A zenei kísérlet eredményét most először lehet meghallgatni. Hogy a próbát kiállták-e, azt mindenki eldöntheti magában. Szerintük igen – írja a JFMK honlapja.

 

Örülünk, hogy megszülettél!

2022. május 28. szombat,  09:30 – 10:30

Biatorbágy város köszönti újszülött lakóit a Faluházban, az Életfa alatt, amire idén is felkerülnek a legifjabb városlakók levelecskéi – írja a JFMK honlapja.

fotó forrása: JFMK honlapja

 

VÁROSI GYEREKNAP

2022. május 28. szombat, 11:00 – 18:00

Ez a nap a gyerekekről szól zenével, sok-sok játékkal, bábszínházzal és gólyalábasokkal. – írja a JFMK honlapja.

Színpadi programok a Faluház udvarán:

11.30 Bognár Szilvia: Titoktok

A Titoktok egy képzeletbeli, varázslatos, égszínkék kendő, amelyből a koncert folyamán számtalan csodás dolog kerül elő. Jeles költőink megzenésített sorai népi dallamokkal és gyermekjátékokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza.

12.30 Tiéd a színpad: Az én osztályom

A Faluház gyermekcsoportja első alkalommal mutatja meg a nagyközönségnek az év során létrehozott produkcióját. A többi legyen meglepetés!

14.00 Ládafia bábszínház: Vásári bábcirkusz

Játék gravitációval, súrlódással, légellenállással. Egyensúlyozás, kötéltánc, állatszelídítés bábokkal és bámész nézelődők bevonásával.

15.00 Gryllus Vilmos – koncert

A koncert dalai a természetről szólnak: madarakról, bogarakról és mindenféle állatokról, az esőről meg a pocsolyáról, a kirándulásról meg a biciklizésről erdőn-mezőn. Persze az se kizárt, hogy közben még a mesebeli erdőbe is betévedünk, ahol a tigrissel, vagy akár a hétfejű sárkánnyal is találkozhatunk… Biztosan lesz a dalok közt sok régi ismerős, és tán olyan is, amit most tanul majd meg, akinek kedve támad velem énekelni.

17.00 Szárnyas sárkányok: Medvés

fotó: illusztráció/Pixabay

EGÉSZ NAP:

 • a Biatorbágyi Családsegítő KIPIKOPIK JÁTSZÓHÁZA a legkisebbeknek, benne
 • 11.00 órától RINGATÓ: mondókák, dalok, mozgásos ölbéli játékok,
 • 16.00 órától GYEREKNAPI BABAMÓKA KEREKÍTŐ MANÓVAL: Zenés-Táncikálós-Bábos-Játékos foglalkozás.
 • Faluház 30 játékos vetélkedő.
 • Hüllőkiállítás és ugrálóvárak.
 • Toma és csapata játszóháza, mely próbára teszi kicsik és nagyok ügyességét és nevetőizmait.
 • Sárkányverő sárkányvárral és mesés fajátékokkal.
 • Kalandtár óriás színezők és fajátékok.
 • Tűzoltókocsi és habparti a biatorbágyi önkéntes tűzoltókkal.
 • Kézműves foglalkozás, valamint
 • Egészségsziget az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével. 

 

Forrás:
juhaszferencmk.hu, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay, Szerkesztő: VKA

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture