Megosztás:

Ahhoz, hogy a szórakozásunk a nyáron felhőtlen legyen, az ELBÍR (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) néhány  jó tanáccsal lát el bennünket:

  • Parkoló autóban semmilyen értéket ne hagyj! A gépkocsit távozáskor zárd be és ellenőrizd le! Minél kevesebb értéket vigyél magaddal fesztiválozni, koncertre, bulizni, szórakozni!
  •  Szórakozás, bulizás közben figyeld a körülötted állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lennél figyelmes vagy bűncselekmény elkövetését észleled, azonnal szólj a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget értesítik!
  •  Buli alkalmával fokozottabban figyeljetek egymásra! Soha ne hagyjatok egyedül ittas embert, hiszen álomba szenderülve vagy védekezésre képtelen állapotban fokozottan ki van téve annak, hogy bűncselekmény áldozatává váljon! Rosszullét esetén értesítsétek az egészségügyi szolgálatot vagy hívjátok a mentőket!
  •  A fesztiválok területére szigorú biztonsági ellenőrzés és átvizsgálás után lehet bejutni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kábítószert visznek be dílerek és ott árusítják. Tudj nemet mondani a kábítószer minden formájára! Ne hagyd magad befolyásolni! Nem kötelező kipróbálni! Bulizni alkohol és kábítószer nélkül is lehet! Figyeljetek barátaitokra is, mert egyetlen rossz döntésnek nagyon komoly következményei lehetnek!  Soha ne tedd le a poharad felügyelet nélkül, ne add oda ismeretleneknek. Ha lehet, olyan italt fogyassz, amit előtted bontanak ki. Ne fogadj el idegenektől semmilyen italt, mert nem tudhatod, hogy bele kevertek-e bármilyen kábítószert, amitől esetleg védekezésre képtelen állapotba kerülhetsz!

Ingyenesen hívható segélyhívó szám: 112

Kellemes nyarat és jó szórakozást kíván a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya!

 

Forrás:
Elbír hírlevél, Kiemelt kép illusztráció Pixabay, Szerkesztette: NM

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture