Megosztás:

A térség településeit összekötő kerékpárutak lehetőséget teremtenek a mozgásra, családi kirándulás esetén együtt töltött időre és a környezet kímélésére, a globális felmelegedés csökkentésére.

A kerékpárutak építésére már régóta várnak a környék lakói.
A kiemelt státuszú 108 km hosszú Budapest – Balaton kerékpárúton kívül a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) megkezdte egy regionális kerékpáros stratégia tervezését a budakörnyéki településeken.

A Páty és Biatorbágy közötti kerékpárút tervezése már folyik, várhatóan a télre készülnek el a tervek.

A Zsámbéki-medence kerékpárútjainak kiépítése egyszerre fontos turisztikai és komoly közlekedés-stratégiai kérdés is. A térség idegenforgalmi fejlődésének szempontjából létfontosságú a települések kerékpáros összekötése. Ugyanakkor a kerékpárút-hálózat a budapesti agglomeráció részeként a vasútállomásokra való minél egyszerűbb eljutást is elősegítené, alternatívát jelentve a személyautós közlekedéssel szemben.

A képen piros vonallal jelzik a jövőben megépülő kerékpárutakat.

A környék településeinek domborzati, településszerkezeti, turisztikai adottságokból előre becsülhető egyéb távlati kerékpáros kapcsolatai – BÖT tanulmányterv

A következő lépcsőfok pedig az engedélyes és kiviteli tervek elkészítése lesz. Ezt követően lehet majd elkezdeni megfelelő forrás esetén a kivitelezést. A stratégia készítése során vizsgálják a Zsámbéki-medence összes településének ingaforgalmi kerékpáros kapcsolatait. A cél, hogy minden kerékpáros, vagy éppen közúti, vasúti projekt egy jól kiérlelt, átfogó kerékpárúthálózati elképzelésbe illeszkedjen, a kerékpárúthálózati célokkal összhangban épüljön meg. A már elkészült és érvényes tervek minden pályázati folyamatban előnyt jelentenek majd.

Az agglomeráció kerékpárhálózatának fejlesztése stratégiai kérdés, azért a Nemzeti Közlekedési Központ, illetve egyéb szervezetek az önkormányzatokat segítve próbálják koordinálni a térség kerékpárútjainak tervezését.

 

Forrás:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture