Megosztás:

Gyakoribbak lehetnek a puskalövések éjszakánként a külterületeken. Az egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében Biatorbágy lakott területére vadelejtési engedély kiadását kezdeményezte Biatorbágy Város Önkormányzatának jegyzője a Budaörsi Rendőrkapitányságnál.

Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapján olvashatjuk, hogy a Budaörsi Rendőrkapitányság 2022. május 30-tól 2022. augusztus 30-ig terjedő időszakra kiadta az engedélyt Biatorbágy lakott területére, a kártékony vadak elejtésére, az alábbiak szerint:

a Pecató tekintetében a Bolha utca, Platán utca, Kankalin utca, Vihar utca, Szél utca, Vadvirág utca, Hold utca Nap utca, Tiszavirág utca, Sóskúti út által határolt területre;

az Ürgehegy tekintetében a Sóskúti út, Rizling utca, Szürkebarát utca, Tőke utca, Sóskúti út által közrefogott területre;

a Kutyahegy tekintetében a Turista út, Mudi utca, papsapka utca, Nyakaskő dűlő, Otelló utca, Bakator utca, Iharos út által határolt területre.

Az elejtés minden esetben 18:00 – 06:00 óra közötti időszakban végezhető, az elejtést irányító személy pedig Bogdán Tibor hivatásos vadász.

A vad megjelenésével, illetve az észlelt vadkárral kapcsolatban bejelentéseket az alábbi elérhetőségeken lehet tenni: Polgármesteri Hivatal,
tel.: 06 23 310-174, e-mail: hivatal@biatorbagy.hu

A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító szakember helyszíni szemlét tart, a bejárás során a helyszínen tapasztaltak alapján dönt a vadkilövés szükségességéről.

Az elejtés irányítója – elsődleges figyelemmel az emberi életre és különös tekintettel az anyagi javakra – alapos mérlegelést követően dönthet a vadkilövés mellett. A kárt okozó vad elejtése kizárólag vadászlőfegyverrel történhet, ezért az esetleges zavaró hanghatások miatt a lakosság szíves elnézését és türelmét kéri az Önkormányzat.

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture