Városunk Kolumbiatorbággyá változott a héten, ezért utánajártunk, a strandolási lehetőségeken kívül hol lehet a legoptimálisabban lehűteni izzadó, mégis nagy mozgásigényű csemetéinket a környéken.

Ha elhatározzuk, hogy  felkeressük az alábbi játszóterek valamelyikét, számítsunk rá, hogy a csuromvizes, esetleg sáros ruha mellett egy kellemesen kifárasztott, színes élményekkel gazdagodott gyermeket ringat majd el hazafelé a hátsó ülés. Naptejjel, megfelelő mennyiégű folyadékkal, fürdőruhával és napkalappal mindenképpen készüljünk ebben a hőségben!

1. Kalóz játszótér – Bikás park

Kevés olyan szabadidős hely van Budapesten, ahol a gyerekesek, tinédzserek, kutyások, futók és az idősebb korosztály mind jól megférnek egymás mellett. A két éve átadott, gyönyörűen felújított Bikás park ilyen. Az ősfás-parkos környezetben a szökőkút, a tavacska, a futópályák és sportpályák mellett a Kalóz játszótér is megújult. Extra széles csúszda, babamászóka, nagyobb mászóka, több homokozó, állatfigurás rugós játékok, pagoda is helyet kapott.

A játszótér egyik különlegessége a kis homokozóban található vizezős játék, amit praktikusan az ivókút tőszomszédságában alakítottak ki. A pancsolós hely napos, erre mindenképpen készülni kell! A terület másik különlegessége pedig a játszótér melletti trambulin park. Erre akár egy egész délelőttöt is érdemes rászánni!

2. Vizes játszótér Kispesten

Budapest egyik legújabb vizes játszóterét 2018 nyarán adták át, a 4000 négyzetméteres területen van világítótorony, kalózhajó, csúszda, homokozó, mozaikkal díszített patakmeder zsilipkapukkal, párásító, tengeri csillag, ivókút, valamint padok és kerékpártároló is – tavaly mobilvécét is felszerelte. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, de azért érdemes odafigyelni a pancsoló gyerekekre, az esetleges balesetek elkerülése végett.

Érdekesség, hogy ha a hőmérséklet 20 fok alá süllyed, vagy túlzottan szeles, esős az idő, akkor a vizes elemeket kikapcsolják, az üzemeltetők egy „mini meteorológiai” állomással figyelemmel kísérik az időjárási viszonyokat.

3. Szilas családi park – Újpest

A forró kánikulában az ivókút mellett egy kicsi folyó és egy vizes homokozó enyhít a városi forróságon. A park első részén egy folyómeder „kalandjait” élvezhetik a kicsik, ahol „dombok” és „teknősbéka” között szaladgálhatnak a lehető legnagyobb biztonságban.

A folyómeder melletti vizes homokozónál a játszótéri kútból folyik a víz, ami a körülötte lévő homokkal együtt remek alkalmat ad egy hatalmas homokvár építéséhez. Farönk híd és egyensúlyozó rönk teszi izgalmassá a legkisebbek szórakozását, a különleges mászókák főképp a nagyobbaknak jelentenek különleges élményt. Aki egyszer ide ellátogatott, biztosan visszatérő vendég lesz máskor is.

3. Városligeti nagyjátszótér

A 2019-ben megújult játszótér a Városligetben valóságos paradicsom a gyerekeknek. A nyári időszakban működő kis patakmedrek mellett találunk egyéb vizezős elemeket, vízforgatót, gátakat, párakaput, csobogót, sarazós játékokat is. Elég sok napvitorla van a játékok felett, és nagy platánfák alatt is lehet hűsölni.

+ 1 fizetős opció: Tarzan parki Placcs Placc

Biztonságos, érdekes és szórakoztató játszótér Újpesten, ami a korábbi iskolai tábor helyén létesült. A játszótér önkormányzati fenntartású ugyan, de a belépésért fizetni kell. Az új kalózhajó, mászó torony és vár mellett a nyári hőségben az úgynevezett ‘Placcs Placc’ miatt keresik fel a családok. A vizes játszótéren különféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyúk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak. A vízi játékok sokasága a strandot teljesen pótolja, érdemes fürdőruhát, papucsot és törölközőt is magunkkal vinni.

 


Forrás:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture