Megosztás:

Utcaszínházi előadások, nemzetközi cirkuszfesztivál és kortárstánc-produkciók is várják a közönséget a Sziget fesztiválon augusztus 10-től 15-ig.

A szervezők közleménye szerint az idei Nagy Utcaszínház a barcelonai Sacude társulata lesz, amely Euforia című előadását mutatja be minden este az utolsó nagyszínpados fellépő után. A darab különleges világában a légi akrobaták mozdulatait elektronikus zene és fényshow kíséri.

A Cirque du Sziget megszokott helyén várja az érdeklődőket. Az ezer férőhelyes cirkuszi sátorban és a külső szabadtéri helyszíneken kora délutántól késő éjszakáig folyamatosan váltják egymást a produkciók. A sátorban öt társulat előadása látható minden nap.

A francia Cirque La Compagnie L’avis Bidon című előadásában a humor és az akrobatika ötvözésével járják körbe a család, a személyes kapcsolatok és a szociális érzések témáit.

Kanadából érkezik a Barcode Circus Company, amely Sweat & Ink című előadásában az emlékezés és a kapcsolatok témakörét boncolgatja akrobatikus metaforákon keresztül.

A francia Cie Cabas társulat Desiderata című előadásában hat férfi egymás közötti viszonya kerül terítékre lent és a magasban.

A francia La Burrasca női társulat saját daruval érkezik, hogy élőzenével kísért, légi akrobatikára épülő műsorát előadja.

A külső színpadon az argentin EspumA BrumA kristálygömbökkel, illetve a tangó és a humor erejével teremti meg saját világát.

A Hand Some Feet finn-ausztrál páros a zsonglőrködés és a kötéltánc ötvözetével készül, az olasz-argentin Duo Masawa és az olasz Duo Kaos akrobata kettősei humorral és ügyességgel hódítanak, a japán Vatanabe Hiszasi az akrobatikus zsonglőrködés szupersztárja.

Idén két cirkusziskola növendékei lépnek fel a fesztiválon:

  • a Palesztin Cirkusziskola a My Share című előadással érkezik Ramallahból,
  • a Baross Imre Artistaképző hallgatói a Szentivánéji álmodók című előadást mutatják be a Szigetre adaptálva.

A színház és a tánc kedvelőit a megszokott helyen, a domb lábánál, ám megújult külsejű és koncepciójú helyszínen várják.

A Theatre-and-Dance Field programhelyszínen két külső szabadtéri színpadon futó produkciók, illetve helyspecifikus előadások váltják egymást, valamint több interaktív installáció is lesz.

A program a nemzetközi társulatok mellett a hazai művészekre is fókuszál. Utóbbiak között lesz:

  • Mészáros Máté és társulata, jelen lesz a
  • Sleeping Beauty Project által létrehozott Dream Experiment című alvó installáció,
  • Márkus Sándor interaktív bábinstallációval készül, és fellép a
  • Willany Leó Improvizációs Táncszínház is.

Alja Branc szlovén koreográfus magyar táncosokkal készítette a Don’t Do, Try! című előadást, először lesz látható a szintén magyar Flying Bodies társulat.

Érkezik két spanyol társulat is, abarcelonai Insectotropics a The Legend of Burning Man című előadása az Arab Tavasz forradalmának történetén alapul, Angel Durán a Papillon című táncszólója a menekülésről és a szabadságról szól. Az olasz koreográfus, Alessandro Sciarroni Save the Last Dance for Me című előadását mutatja be, a francia Un Loup Pour L’homme társulat Cuir című duettje a vonzást és a vonzódást járja körbe, az O Ultimo Momento francia hiphop táncossal és portugál kínai rudas akrobatával dolgozik.

A baszk Lasala társulat Fight című koreográfiája, valamint a belga Mannes-Turine-Lemaitre társulat Forces című előadása egyaránt a női előadókat állítja a középpontba, a tánc és a cirkusz, illetve a színház elemei keverednek Viktor Cernicky PLI című előadásában.

A sétáló utcaszínházak sorában a Paris Bénarés francia társulat óriásbábjai fémből, fából és gyantából készült gépezetek, amelyek két indiai szent tehénnel egészülnek ki.

A dobok és a tűzijátékok keverékét hozza a Deabru Beltzak baszk zenekar sétáló utcaszínházi előadása, amely a boszorkányok ördögét is megidézi, Robson Catalunha brazil művész pedig növény-ember performanszt mutat be.


Forrás:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture