Torta, tombola és sok-sok játékos kisgyerek egy jubileumi születésnapi ünnepségen. Családi délután, közösen. Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuját Biatorbágy első bölcsődéje, a Gólyafészek.

S mi végre a név? Mert a bölcsi közelében, fenn a magasban máig gólyapár fészkel – már ha itthon vannak a madarak – írja a KÖRKÉP Magazin augusztusi száma.

Hetvenkettőből száznégy: nem, ez nem egy matematikai feladvány, csupán azt jelzi, hogy az évek során a bölcsődébe járó biatorbágyi kisgyermekek létszáma miként alakult a kezdetektől mostanáig.

Tavaly szeptemberben lapunk is hírt adott arról, hogy az intézmény két új csoporttal nyolc egységre bővült, így középtávon eleget tud tenni a város legifjabb lakóinak ellátásában rárótt kötelezettségének. A bővítés révén tíz-tíz fős létszámmal tudják a gyerekeket felvenni a csoportokba – mondta akkoriban az átadáson Regős Zoltánné intézményvezető.

A bölcsőde biztonságot jelent a családoknak, mert a nevelők felkészültek, fejlesztőprogramokon vesznek részt, és a bölcsőde felszereléséből nem hiányoznak a különböző fejlesztő eszközök. A bölcsőde vezetése fontosnak tartja, hogy az év során esedékes ünnepeken élményt adjanak a kicsiknek – olvasható a magazinban.

Emellett több nyílt, a szülők részvételével zajló eseménynek is színtere a Gólyafészek. A bölcsőde születésnapja egybeesik a városünneppel, hiszen évtizede e rendezvényen tették az arra illetékesek közhírré – a hírt.

Biatorbágyon sok-sok kisgyermek van, így minden második család kapcsolatba kerül a bölcsődével – mondta el dr. Cserniczky Tamás alpolgármester, aki jómaga is négy éven át járt ide, természetesen szülőként. Az alpolgármester a szülők nevében tolmácsolta köszönetét az intézmény dolgozóinak a tízéves jubileum alkalmából – teszi hozzá.

Az önkormányzat egyik kiemelt feladatának tekinti a gondoskodást a jövő ifjú nemzedékéről, így hát Biatorbágyon újabb bölcsőde épül majd, s ez újabb feladatokat ró a vezetőkre, nevelőkre. A soron következő évek egyik feladata ennek megfelelni – szögezte le Regős Zoltánné.

A születésnapi parti fénypontja természetesen a torta volt, amelyet játszi könnyedséggel, igen jó étvággyal rekordidő alatt tettek magukévá az édesszájú apróságok – zárják a beszámolót.

Az ünnepségen a Völgyhíd TV is forgatott:

 


Forrás:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture