Csáky Soma neve már sokaknak ismerősen csenghet: a biatorbágyi fiút áprilisban érte brutálisan erős áramütés. A Sárospataki Református Kollégium diákja részére novemberben több helyi vállalkozó és egyesület is gyűjtést szervez.

Soma áprilisban volt szemtanúja, ahogy az egyik barátját megütötte a nagyfeszültség egy tehervonat vagonjának tetején Sárospatakon. A fiú szelfizni mászott fel a szerelvény tetejére, mikor keresztülhaladt rajta 25 ezer Volt; teste a lángok martaléka lett. Soma azonnal barátja segítségére sietett, balszerencséjére azonban a fiú mentése közben ugyanígy járt, ő is a hatalmas feszültség áldozata lett.

Csáky Soma és László

A fiúk lezuhantak a tehervagonról, az egyikőjük 10 intenzív osztályon töltött nap után életét vesztette. Soma úgy döntött, marad még a planétán, édesapja, Csáky László pedig ebben kér segítséget.

Soma hónapokat töltött a Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán, ma már biatorbágyi otthonában gyógyul, kilencedikesként igyekszik az iskolában is, magántanulóként teljesíteni. Rehabilitációja még sokáig fog tartani, mert izmait és bőrét rendkívül súlyos károsodás érte. Egész testét fedő kompressziós ruhát kell hordania, és ki tudja, mennyi fejlesztés és műtét vár még rá. A cél azonban a teljes élet.

 

Az intenzív osztályon eltöltött kétségek és élet-halál között eltöltött időről Soma édesapja könyvet is írt, ami ITT elérhető. Saját érzéseinek feldolgozásában segített neki a az írás, illetve abban is, hogy ismerőseikkel ne kelljen beszélni a történtekről, mert ekkor azt érezték, nem állnak készen rá.

Feleségemmel és Somával úgy döntöttünk, közreadjuk a történetet, természetesen olyan mélységig, amely elfogadható lesz Somának évek múlva is – írja Csáky László a Somakönyv weboldalán.

Soma történetéről ITT és ITT tudhatnak meg többet.

Az oldalon is lehet adakozni Soma gyógyulásáért, azonban most két helyi segítségnyújtási lehetőséget is szeretnénk figyelmükbe ajánlani.

Biatorbágyi Fotóklub – a legjobb képek licitje / 2022.11.11-12.10

Biatorbágyi Fotóklub Egyesület tagsága és a XI. Biatorbágyi Fotópályázat díjnyertes alkotói felajánlották a képeiket Csáky Soma gyógyulására. Soma küzd és meg akar gyógyulni, és ebben szeretne a fotóklub is segíteni, és a Ti segítségeteket is kérni a képek licitre bocsátásával. Jót tenni jó! – olvashatjuk közösségi oldalukon megjelent felhívásukban.

A felajánlott képek szinte kivétel nélkül rangos hazai és nemzetközi fotópályázatokon nyertek díjakat, illetve kerültek kiállításra.
Például a legfrissebb Év Természetfotósa pályázat több díjazott képe is megszerezhető.

Válogatás a liciten lévő fotókból

Licit szabályok:
– Akkor licitálj, ha elmúltál 18 éves és komolyan gondolod
– Licitálni az adott képhez történő hozzászólásban lehet az összeg megadásával
– Anonym módon is lehet licitálni a kép és az összeg megjelölésével a Biatorbágyi Fotóklub oldalán az üzenetküldéssel
– A licitlépcső minimum 1.000 HUF
– A képet, képeket a licit után tudod megkapni
– villámár nincs

Az album IDE kattintva érhető el.

Kisvilla – SOMANAP – Jótékonysági kézműves vásár / 2022.11.14., szombat 10:00-18:00

A gyógyulásig még sokszor száz nap vár Somára. Ezt az utat szeretnénk támogatni a november 19-i jótékonysági kézműves vásárunkkal – írja a kávézó a közösségi oldalán.

Az elmúlt hetekben sok kedves partnerünket és barátunkat kerestünk meg a jótékonysági vásár ötletével… és ami egy pici sütivásárnak indult, mostanra városi méretű összefogássá nőtte ki magát. Vendéglátó helyek, alkotók, szolgáltatók ajánlották fel termékeiket, alkotásaikat, szolgáltatásaikat teljesen ingyen, hogy november 19-én ezek megvásárlásával 100%-ban Soma gyógyulását tudjátok támogatni.

Szeretettel várunk benneteket a Kisvillában ezen a különleges szombaton, gyertek el, válogassatok a szebbnél szebb, finomabbnál finomabb minőségi termékek és szolgáltatások közül 10-től 18 óráig, míg egy “morzsa” se marad! A vásárban a Somakönyvet is megtaláljátok majd! – zárják a posztot.

További részletekért, az eladók listájáért keressék fel az esemény oldalát ITT.


Ezek a kezdeményezések azonban csak velünk, támogatókkal együtt működnek. Fogjunk össze és segítsünk a “földinknek”, hogy teljes életet élhessen a jövőben!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture