Összegyűjtöttük az elkövetkezendő időszak szervezett túrázási lehetőségeit Biatorbágyon és környékén. A héten az Egészséges Biatorbágy program keretében Salamon Gabriella túráin vehetünk részt, december 10-én pedig családostul kirándulhatunk a Tündér-sziklához.

 

Elérkezett az igazi tél és hozza magával a fogvacogtató hideget is. Ám ha megfelelően fel vagyunk öltözve, még a mínuszok sem tarthatnak vissza bennünket egy gyönyörű téli túrától. Nincs rossz idő, csak rossz ruha, ahogy a mondás is tartja.

A téli túrázáshoz illeszkedő öltözetről mesél Gabi ezen a héten:

Először is fontosnak tartja kiemelni, hogy más öltözetet igényel egy kiegyenlített tempójú mérsékeltebb intenzitású túra (Füzes gyaloglóklub 60 év felettieknek), mint egy intenzív, szintemelkedőkkel teli túratréning.

Az alábbi tippek inkább az edzésekre vonatkoznak:

  • A legrosszabb: bundás télikabát, alatta pamut ruhákkal. Ebbe jól bele lehet izzadni egy hegymenetnek felfelé tartó szakaszon, a pamut ruha átengedi a nedvességet, és már esélyt is adtunk a megfázásnak.
  • A legjobb : thermo felsők több rétegben és a softshell kabát.
  • Nadrágban előny, ha vízálló anyag, de ha van kamásli, az sokat véd a lábszár környékén a víztől.
  • Nagyon hideg (0 fok alatt) esetén vagy téli leggings, vagy ha nincs, akkor a nadrág alá plusz egy aláöltöző is megteszi (akár harisnya is).
  • A szabadon maradt testrészeink(arc, kéz, nyak) hideg szélben hamar lemerevednek, érdemes elfedni őket, de a kötött sapka nem jó, besül alá a fejünk az intenzív edzés alatt. Érdemesebb vékonyabb gyapjú vagy pamut sapka.
  • Hiába van hideg, folyadék ilyenkor is szükséges! Forralt bor vagy hideg víz, azt rátok bízom – zárja a posztot Salamon Gabriella a Mozgás a Természetben Facebook oldalon.

Ezen a héten szerdán, idén utoljára várja tárt karokkal a 60 év felett is gyalogolni vágyókat a gyaloglóklub. A 2,5 órás csodaszép erdei körtúra után a parkolóban a Boldog Gizella Alapítvány forró teával látja vendégül a résztvevőket. Találkozó: Erzsébet büfé, Hidegvölgyi erdészlak, 9:00.

Pénteken ismét lesz az intenzív túratréning, szintén 9 órai kezdettel indul a három órás edzés a Hársbokor-hegyen; a találkozó ezúttal a Pilisi Parkerdő Budakeszi erdészet parkolójánál lesz.

Családok túrája a Tündér-sziklához 

December 10-én ismét lesz egy kirándulás, ahol a generációk találkozhatnak.
Téli túrára invitáljuk a családokat még az ünnepek előtt a Budai-hegységbe – olvashatjuk a Mozgás a Természetben Facebook oldalon.

A Hárs-hegy és a János-hegy között a Tündér-hegy gerincéből látványosan kiemelkedő, jellegzetes szikla a Tündér-szikla, ahonnan pazar kilátás nyílik nemcsak Budapestre, de a Pilis vonulatára is.

 

A túra hossza: 7 km
Indulás: 9.30-kor
Innen: Szépjuhászné megálló, Budakeszi út
Gyülekező: 9.20-kor
Várható befejezés: 12.30

Szükséges felszerelés:
– réteges öltözet (téli időszakban a polár, thermo ruhák javasoltak),
– kényelmes túracipő, vagy bakancs,
– folyadék, gyümölcs.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ITT lehet.

A túra a Budai Polgári Közösség és az Egészségfejlesztés Természet Turizmus Egyesület közös szervezésében valósul meg.
Adományokat elfogadnak!
Túravezető: Salamon Gabriella, telefon: +36301817970.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture