Csaknem félszáz új fa és cserje lelte meg otthonát városszerte november 26-án, szombaton. A 14 ezer FA Biatorbágy egyesület önkéntesei mellett számos helyi erő csatlakozott a jó hangulatú faültetéshez.

Sűrű ködben kezdődött, napsütésben ért véget az idei, immár negyedik éve megtartott őszi közösségi faültetésünk – írják az egyesület közösségi oldalán.

Mielőtt nekikezdtek a munkának, Tüske Emil, a Tájvédők – Biatorbágy vezetője bemutatta, hogyan kell úgy elültetni egy fát, hogy az a lehető legboldogabb legyen. Olyan lelkesek voltak az idei ültetők, hogy 12 órára már minden új fa és cserje kinyújtóztatta gyökereit az ültetőgödrében, gondos kezek virágföldet szórtak köré, beiszapolták, földdel és mulccsal takarták valamennyit.

21 fát és 18 cserjét ültettünk el együtt, többségüket a Forrás Gyógyszertár és a Dózsa György úti játszótér közti területen. Ide számos gondosan kiválogatott nyírfa, tiszafa, fűz, vörösmogyoró, hárs és oszlopos juhar került – olvashatjuk a posztban.

 

A Füzes-patak mellett eltávolították a kiszáradt fákat, és újakat ültettek a helyükre. Fiatal enyves éger, magas kőris, pannon kőris, lisztes berkenye, platán és oszlopos gyertyán is gazdagítja mostantól a patakpartot.

Az öntözésben és a kiszáradt fák kivágásában a Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítettek, a munkához az energiát a Kemenes Cukrászda pogácsái adták. A biatorbágyi Jungheinrich Kft. nemcsak anyagilag támogatta mai faültetést, hanem egy nagyon vidám csapattal, sok segítő kézzel járult hozzá a sikeres naphoz.

Köszönjük Marosi Gergőnek, hogy markolójával kiásta a fák ültetőgödreit, a Koncz Tüzépnek, hogy őrizte a fáinkat, a Fészer Kölcsönzőnek, hogy tárolta az ültetéshez szükséges virágföldet, és a Holczer családnak, hogy a cserjékre vigyázott, az ültetéshez vizet adott, és szívvel-lélekkel támogatta a munkát – köszönik meg a közös munkát.

Köszönjük mindenkinek, aki ma eljött, segített, és azoknak is, akik anyagilag támogatták a 14 ezer FA Biatorbágy csapatát, hogy a közös ültetés megvalósulhasson. A közösségi összefogásnak hála városunk ma egy kicsit még zöldebb és még élhetőbb hely lett, ez pedig a ti érdemetek! – zárják a szervezők.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture