','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Városunk képviselő-testülete tavaly év végén döntött arról, hogy önkormányzatunk kiválik a Budakörnyéki Közterület-felügyeleti Társulásból, és 2023 első hónapjaiban létrehozza a saját önkormányzati rendészeti szervezetét, a polgármesteri hivatalon belül működő csoportot.

A jövőben ez a részleg látja el a közterület-felügyeleti és mezőőri szolgálati feladatokat. A rendészeti csoport első ütemben három fővel kezdte meg működését, de a tapasztalatok alapján a későbbiek során bővülhet a létszámuk. A cél, hogy városunkban mindenki biztonságban érezze magát és környezetét; közösen vigyázzunk az épített és a természeti értékeinkre.

A közterület-felügyelet fő feladata a városi közterületek rendjének és tisztaságának fenntartása, a közterületen folytatott engedélyhez, útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenységek ellenőrzése, az épített és természeti környezet védelme, ebrendészeti feladatok ellátása, valamint a bűnmegelőzés, illetve a közbiztonság és a közrend fenntartásában való közreműködés. A mezőőri szolgálat felállítását indokolják Biatorbágy nagy kiterjedésű lakott külterületei, amelyeknek legnagyobb része mezőgazdasági terület. Itt a fő feladat a termőterület, az ingatlanok védelme, illegális szemétlerakások megelőzése, megakadályozása.

Az önkormányzat és ezáltal a rendészeti csoport elsődleges célja nem a büntetés, ezért közterület-felügyelőink minden esetben először felhívással, figyelmeztetéssel fognak élni.

 

Ismertetik a vonatkozó jogszabályt, rendeletet, és ez alapján kérik az érintett tevékenység, állapot megszüntetését. Csak a közösségi együttélés szabályait alapvetően sértő, ismételten elkövetett szabálytalanság ténye vagy a probléma megszüntetésére adott méltányos határidő leteltét követő eredménytelenség, jogszabálysértés esetén fognak akár ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot kiszabni.

A közterület-felügyelő hivatalos személy, jogosult igazoltatni, járművet megállítani, az intézkedésével érintett személyt feltartóztatni, bírságot kiszabni vagy feljelentést tenni az illetékes hatóságoknál.

 

Az egyenruhás rendészek nem rendőrök, de hatóságként komoly jogosítványokkal rendelkeznek. Bűncselekmény elkövetőjét is jogosultak visszatartani, amihez még kényszerítő eszközöket (kézbilincs, gázspray, rendőrbot) alkalmazhatnak.

Az önkormányzati rendészet először a közterület-felügyelettel kapcsolatos feladatok terén kezdi meg a munkáját, a mezőőri feladatokat várhatóan 2023 második negyedévében tudja ellátni. A rendészeti szakemberek hétköznapokon 7 és 18 óra között már most is elérhetők, ez az idősáv később bővülhet, a lakossági igényeket figyelembe véve.

Az önkormányzati rendészet elérhetőségei:

  • ügyeleti telefonszám: 30/262-1425;
  • e-mail: rendeszet@biatorbagy.hu.

Szerző: Cserniczky Tamás alpolgármester

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //