','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az új esztendő kezdetén visszatérő hagyomány, hogy Tarjáni István polgármester évindító beszédet tart, amelyről a Völgyhíd Televízió felvételt készít és archivál.

Az ötéves ciklus felén már túl vagyunk, mérlegre lehet tenni az eddig elérte eredményeket, és nekiláthatunk további terveink megvalósításának, új tervek készítésének – kezdte mondandóját a polgármester. Kitért arra is, hogy az elmúlt három évben részben a világjárvány, részben a szomszédunkban folyó háború okán szembesülnünk kellett eddig nem vagy csak sok évvel ezelőtt megélt körülményekkel.

Tarjáni István a megvalósult tervek között elsőként említette az évtizedes álomként létrejött tizenhat tantermes új iskolát. Az oktatást szolgálja a város első középiskolája, a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium is, és az óvodai ellátás szintén gyarapodott a biai református gyülekezet új Szőlőszem Óvodája révén.

A közlekedés terén is előrelépett Biatorbágy: utak, útszakaszok felújítása mellett járdák, gyalogátkelőhelyek épültek a településen. Megkezdődött Páty és az M1-es autópálya közvetlen kapcsolatának kiépítése, amely a Biatorbágyot érintő átmenő forgalom csökkenését hozhatja magával.

Ezután a polgármester a város kulturális életéről szólt. 2022-ben harmincéves lett a Juhász Ferenc Művelődési Központ, és harmincadik tanévét kezdte meg a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola, miként a Pászti Miklós vegyes kórus is. Az elmúlt évben a kényszerű szünet után újra a városünnepen, a disznótoron vagy az Angyalfia vásáron találkozhattunk egymással.

Télen újra jégpálya szolgálta a gyerekeket és felnőtteket. Átadtuk a a BiaBringaRing erdei kerékpárpályát, megújult a gördeszkapark, és áthaladt Biatorbágyon a Tour de Hongrie mezőnye.

Az Ukrajnában zajló háború kitörésének hírére egy emberként mozdult meg közösségünk – folytatta a polgármester. A magánszemélyek, szervezetek mellett az önkormányzat is több alkalommal és többféle módon nyújtott segítséget.

Örömteli, hogy Biatorbágyon az elmúlt évben százötvenkét kisgyermek született. A családbarát program keretében az újszülöttek, illetve a kismamák baba-mama csomagot kaptak az önkormányzattól.

2023 nem ígérkezik könnyű évnek – mondta Tarjáni István. A város és intézményeinek vezetőivel közösen azon dolgozunk, hogy idén is elmondhassuk: Jó itt élni, jó itt lenni! Boldog új évet, Biatorbágy – köszönt el a nézőktől a polgármester.

 

Szerző: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //