','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Sok-sok látnivaló, találkozás és még számos élmény gazdagítja a Juhász Ferenc Művelődési Központ Szenior Klubjához csatlakozókat. A művelődési központ által 2019-ben indított csoport élete a kezdeti útkeresés után, a pandémia múltával sikertörténetre váltott. Az intézmény kitartott a szeniorprogram mellett, s az elzártság idején az online térbe költöztette. A Facebook-csoport egyre népszerűbb lett, így aztán az ismételt jelenlétben már vitt a lendület.

Az év elején Szőke András azzal kezdte az előadását, hogy jóval Biatorbágy határán túl is jár a híre a JFMK Szenior Klubjának és remek programjainak. Hamar kiderült ugyanis, hogy számos olyan élmény szerezhető városunk közvetlen közelében, amelyért érdemes kimozdulni
otthonról. Sokan kíváncsiak ezekre: a csoport létszáma egy-két év alatt kétszáz fölé emelkedett.

Ismeretszerzés minden műfajban

Ma már órák alatt megtelik a létszám egy kirándulásra, és a csoport rendszerint negyven-ötven fővel indul útnak. A tavalyi évben jártunk a felújított bajnai Sándor–Metternich-kastélyban, az Alcsúti Arborétumból kisvonattal utaztunk át a Pancho Arénába, megnéztük
a felújított Operaházat, jártunk Sissi-kiállításon a Nemzeti Múzeumban, Székesfehérváron a Királyok és szentek kiállításon, a Magyar Zene Házában, a Világraszóló magyarok kiállításon, Majkon és Vértesszentkereszten, a frissen megnyílt Néprajzi Múzeumban, a Parlamentben, gyermekvasutaztunk (felső képünkön) és barlangásztunk Szemlőhegyen, jártunk Gül Baba türbéjében és egy pici törökfürdőben, a Vajdahunyad-várban és az állatkertben, mindezek után felejthetetlen kacagások közepette hintáztunk a régi falovas körhintán.

 

De nem csak ezekről a kirándulásokról szólt a múlt év. A Facebook-csoportban kiderült, hogy néhány tagnál vannak hiányosságok, amelyek akadályozzák az online kapcsolattartást. Ezen gyorsan segítettünk: megszerveztünk egy olyan tanulócsoportot, ahol középiskolás srácok magyarázták el a szenioroknak a mobiltelefon és a laptop használatát, a Facebook és a Messenger kezelését, kétszer öt napon keresztül. A második alkalommal már a Biatorbágyi Ifjúsági Közösségi Tér (KÖZI) fiataljai is gyarapították a tanári gárdát. A két csoport annyira összebarátkozott, hogy ennek eredményeképpen közös lekvárfőzésbe, mézeskalácssütésbe fogtak.

A 2023-as kínálatból

A KÖZI-vel együttműködésben többek között a szeniorok fogják horgolásra és tésztakészítésre tanítani a fiatalokat.

A kirándulások terén is számos meglepetést tartogat az idei év: dunai hajókázást, látogatást a szentendrei skanzenben, kastélynéző túrát Fejér vármegyében. Elindul egy különleges együttműködés Szőke Andrással, aki segít feleleveníteni rég elfeledett tudásokat, technikákat az egészségmegőrzés és a gasztronómia határmezsgyéjén. Aztán pedig e praktikákkal a családtagokat és a város fiataljait is megörvendezteti a biatorbágyi aktív idősek – vagyis régebb óta fiatalok – csapata. Hogy miként valósul meg mindez, a maga idejében kiderül.

Addig is, aki teheti, kapcsolódjon be a JFMK Szenior Klubjába! Ami biztos, hogy élményekben nem fog hiányt szenvedni 2023-ban sem, ráadásul egy remek társaságot is kap ajándékba!

További információ: Szolnoki Brigitta művelődésszervező, 30/337-4765, valamint a Szenior Klub – Biatorbágy Facebook-csoport.

Szerző: Sz. B.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //