Sorozatunkban a 2023/24-es tanév elsős tanítóit ismerhetik meg.

Fodor Lászlóné, Nikolett

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” (Móricz Zsigmond)

2012-től dolgozom a Biatorbágyi Általános Iskolában. Célom a jó és összetartó közösség létrehozása. Hiszem, hogy a sikeres tanulás, tanítás mögött három ember összhangja áll: diák, szülő, tanár. Fontosnak tartom, hogy következetesen neveljem tanítványaimat. Igyekszem minél több képzésen részt venni, többek között elvégeztem a Komplex Alapprogram és a Boldog Iskola címhez kapcsolódó képzést. Ezeket rendszerint beillesztem óráimba is.

Munkám során rendszeresen használom a digitális eszközöket, tartalmakat. A tanítás-tanulás folyamatát változatos programokkal igyekszem kiegészíteni. Ősszel és tavasszal családi túrákat szoktunk szervezni az osztállyal. Szeretném elérni, hogy az előttünk álló négy év alatt magabiztos, alkalmazható tudással rendelkező és olvasni szerető gyermekeket neveljek.

 

 

Koós-Katona Judit

2005-ben végeztem, tizennyolc éve vagyok a pedagóguspályán, öt éve tanítok a Biatorbágyi Általános iskolában. Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, számomra a tanítás-tanulás, a nevelés, az értékteremtés, az ismeretek átadása mind olyan fogalmak, melyek életem és eddigi pályám meghatározói.

Tanítóként a feladatom sokrétű: az ismeretátadás, a képességfejlesztés, a tehetséggondozás, a motiváció, az érdeklődés felkeltése, a tudásvágy kialakítása, megőrzése, a lemaradó tanulók felkarolása, a harmonikus környezet kialakítása. Úgy gondolom, hogy játékos tevékenységekkel és nagy türelemmel lehet hatékonnyá tenni a mindennapokat. Elengedhetetlennek tartom a tanórai differenciálást, amelyben a tehetséges tanulók szárnyalhatnak, a lassabban haladók pedig felzárkózhatnak képességek szerint. Az óráimon változatos munkaformákon, páros és csoportmunkán keresztül fejlesztem a gyerekek kommunikációs és problémamegoldó képességét, projektnapokkal, digitális tartalmakkal dúsítva. Meixner-módszerrel tanítom az olvasást. Igyekszem talpraesett, önállóan gondolkodó gyermekeket nevelni.

Célom, hogy minden tanuló sikerélményhez jusson, szeretetteljes, nyugodt légkörben, képességeinek megfelelően fejlődhessen, beilleszkedhessen az osztályközösségbe, tudjanak örülni egymás sikerének, élmény legyen a tanulás, boldog, kiegyensúlyozott, egészséges felnőttekké váljanak, mindezt a kölcsönös tisztelet, szeretet jegyében.

Személyiségemből adódik, hogy következetes, szabálykövető és azt betartató, pozitív, türelmes, vidám, közvetlen, segítőkész vagyok az élet minden területén. Ezeket az értékeket igyekszem megerősíteni a gyerekekben is. Szeretem a kihívást jelentő feladatokat. Igyekszem játékosan, minél több érzékszerv bevonásával, élménydúsan, sok mozgással, énekkel segíteni a tanulási folyamatot.

Pedagógusként és szülőként is látom, hogy az iskolakezdés nagy mérföldkő a családok életében, ezért arra törekszem, hogy mindenki bizalommal forduljon hozzám.

Szebeni Angyalka

1984 óta tanítok. A biatorbágyi iskolában 1993-ban kezdtem el dolgozni. Mottóm már akkor így hangzott: „Szeretettel fogadd, odaadással neveld, és biztos tudással engedd tovább!”

Célom, hogy jól együttműködő, egymást segítő gyerekeket neveljek nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott légkörben. Olyan gyerekeket, akik szeretnek iskolába járni, élménynek tekintik a tanulást, és nem ijednek meg a kihívásoktól. Fontosak számomra a hagyományok, a hagyományos magyar értékek megismertetése és a hazaszeretetre nevelés. Munkám során építek a gyerekek fantáziájára és kreativitására. A művészetterápiák adta lehetőségeket is beépítem a munkámba a mozgás-, tánc-, zeneterápia, valamint a drámapedagógia területéről egyaránt.

Kép forrása: iskola.biatorbagy.hu


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture