','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Biatorbágyi Körképben már több alkalommal szó esett a Füzes-patak vizében megjelenő szennyeződésről. A lap azt is megírta, hogy Tarjáni Istvánnak, Biatorbágy polgármesterének kezdeményezésére a Pest Megyei Főügyészség 2021 áprilisában természetkárosítás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Füzes-patak folyamatos szennyeződésének kivizsgálására, amely eljárás még nem zárult le.

Időközben a pátyi szennyvíztisztító átfogó műszaki felújítása megtörtént, ennek ellenére úgy tűnik a probléma nem szűnt meg, a patak szennyezése továbbra is tapasztalható. Tarjáni István úgy fogalmazott: addig nem állunk meg, amíg a patak újra olyan tiszta nem lesz, mint volt.

Az utóbbi időszakban egy pátyi lakos több videófelvételt készített arról, hogy elszíneződött, zavaros, barnás lé folyik ki a Füzes-patakba a felújított pátyi szennyvíztisztító telepéről. Székely László, Páty polgármestere 2023. március 17-én közleményben tájékoztatta Páty és Biatorbágy lakosságát a Dabas és Környéke Vízügyi Kft. által üzemeltetett Pátyi Szennyvíztisztító Telep működésével kapcsolatban. Többek között ezt írta:

„…a felvételek alapján látható, hogy a jelenség aggasztó módon az utóbbi hetekben néhány naponta ismétlődik, amiről rendszerint videó is készül. Páty Község Önkormányzata a többszöri telefonos megkeresés mellett a héten levelet írt az üzemeltető DAKÖV Kft.-nek, amelyben a helyzet mielőbbi tisztázását kéri. A cég úgy tudjuk vizsgálatokba kezdett, beleértve a telep személyi állományának ellenőrzését is. Megerősíteni egyelőre nem lehet, de nem zárható ki akár az esetleges szándékos emberi mulasztás, vagy valamilyen külső beavatkozás lehetősége sem. A DAKÖV Kft. válaszát követően és annak függvényében Páty Község Önkormányzata megteszi a szükséges és lehetséges lépéseket, amelyről majd tájékoztatást ad.”

Szerző: KF

A kiemelt kép illusztráció


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //