','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az evés nem egyszerűen biológiai szükséglet, kifejezi örömünket, bánatunkat, családi, társadalmi eseményeket kísér. Másrészt olyan sok társadalmi, gazdasági tényező és szokás szól közbe, hogy az eredeti biológiai cél lassan háttérbe szorul.

Májusban van az európai elhízás elleni nap

Életmódunk az utóbbi évszázadban rohamosan változott és változik, amit táplálkozási szokásaink nem követnek. Ez meglátszik a hazai adatokon is, hiszen a férfiak 77, a nők 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Az elhízás nemcsak esztétikai probléma, hanem számos betegség
okozója. A túlsúly és az elhízás miatt alakul ki a 2-es típusú cukorbetegségek 44 százaléka, a szívbetegségek 23 százaléka, a daganatok 7–41 százaléka.

Mégis kevesen akarnak valóban fogyni. Talán azért, mert általában lassan, apránként jönnek fel a kilók. Az elhízás nem fáj, nem szúr, és az odavezető út finom édességekkel, kolbásszal, nassolnivalókkal, kakaós csigával, tepertős pogácsával van kikövezve. A kínzó éhségérzettel járó, önsanyargató fogyókúrák eleve kudarcra vannak ítélve. De hogyan lehetne éhezés nélkül fogyni?

A Biatorbágyi Egészségfejlesztési Iroda májusban nagyobb figyelmet szentel a megfelelő testtömeg kialakításának. Ne legyintsünk rá, hogy nekem nem megy, vagy ebben a korban már kell egy kis súlyfelesleg, vagy gyerekek esetében: majd kinövi, és még sorolhatnánk.

Testtömegcsökkentés – avagy központban a helyes fogyókúra; csoportos beszélgetés, praktikus tippek, receptek, tévhitek eloszlatása május 25-én 17-től 18 óráig az EFI-iroda Biatorbágy Egészségház második emeletén. A beszélgetést Erdélyi Alíz dietetikus, táplálkozástudományi szakember, mestertanár vezeti.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ezen túlmenően testtömegcsökkentéssel kapcsolatban egyéni tanácsadásra is lehetőség
van május 18-án és 25-én.

Bejelentkezni az erdelyi.aliz@efibiatorbagy.hu címen lehet.

Figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat.

Szerző: Erdélyi Alíz dietetikus, táplálkozástudományi szakember, EFI

Kép forrása: Pexels


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //