','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Biatorbágyi Kistérségi Bormustrára készülve (lásd: Biatorbágyi Körkép, 2023. május – a szerk.) borainkat elindítottuk új versenyeken is. Felkérést kaptunk a Budafoki Promontorium Borlovagrend Dr. Urbán András versenyére. A borlovagrend közel 30 éve működik, bírálói szakmailag elismert borbírák. A versenyen 40 tétel közül kerültek ki a díjazottak.

Eedmények:

  • Petró Dávid, Sárgamuskotály, arany érem; Lipka-pincék, Szabó-Lipka Timea, Zenit, arany érem; Varga Zsolt, Pátria-pince, Andor, ezüst érem; Dr Óvári László, Cabernet Franc, Olaszrizling, ezüst érem; Szabó-Varga pince, Varga Zsolt, Szürkebarát, Blauburger – Kékfrankos rosé, bronz; Lipka-pincék, Szabó-Lipka Timea, Kékfrankos rosé, Szürkebarát, bronz; Dr Óvári László, Szürkebarát, bronz érem.

A borlovagrend versenye után gondoltunk egy nagyot és szakmai ajánlásra beneveztük borainkat a Sóos István Borászati Technikum és Szakképző Iskola által szervezett Gazdag László emlékversenyre, amely egy igen neves országos borverseny. Közel 200 tétel nevezett borminta került megmérettetésre, melyen több mint 20 bíra kóstolta a borokat. A versenyen olyan nagy borászatok szerepeltek, mint a töki Nyakas Pince, etyeki Haraszthy Pince, a badacsonytomaji Laposa- és a soltvadkerti Frittmann pincészetek.

A verseny anonim: a bírák tisztán illat, zamat, tisztaság alapján bírálják el a tételeket a fajta bemutatása nélkül. Ebből kerülnek ki a díjazott tételek, a kézműves kistermelői borok és a mega nagyüzemi borászatok közös versenyéből. Igazán komoly megmérettetés volt egyesületünk számára. Boraink nagyon szép eredményeket értek el.
Az országos versenyen ezüstérmet nyert:

Dr. Óvári László, Olaszrizling; Lipka-pincék, Szabó-Lipka Timea, Zenit; Szabó-Varga pincészet, Varga Zsolt, Merlot; Petró Dávid, Sárgamuskotály bora. Bronz minősítést kapott a Pátria-pince, Varga Zsolt, Andor; Dr Óvári László, Cabernet Franc, Szürkebarát; Lázár Viktória, Rajnai Rizling bora.

Az eredmények között szeretnénk megemlíteni a késő őszi versenyek eredményeit is, melyekre szintén nagyon büszkék vagyunk.

Egyesületünk doyen-je, legeredményesebb borásza és a fiatalabb generáció mentora Dr. Óvári László, Laci bácsi, gondolt egyet és elindult két rangos országos versenyen, ahol komoly nevek is megjelentek a palettán, mint a Szentpéteri vagy a Bock borászat. A versenyről komoly eredményekkel tért haza.

19. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál, 2022 november, Dr. Óvári László, Cabernet Franc- Syrah

Lipka Tímea, a Bia-Veritas Egyesület elnöke


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //