','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az Egészséges Biatorbágyért Népegészségügyi Program 2023-ban az általános iskolába járó felső tagozatos 6. és 7. osztályos diákok körében egy egyedülálló egészségmegőrző programot támogat, melynek kidolgozója és szakmai vezetője dr. Somogyi Péter, lebonyolítója az Egészségház és az Egészségfejlesztési Iroda.

A korábban mért hazai adatok alapján látható, hogy az iskoláskorú fiatalok döntő többsége szenved tartászavarban, már kialakult gerincferdülése, Scheuermann betegsége lehet. A lúdtalp és más lábboltozati problémák szintén nagy számban jelennek meg a fiatalok körében.

Ezen gerinc és lábbetegségek felismerésének hiánya és az elmaradó lehetséges mozgásprevenció közép- és hosszútávon maradandó elváltozásokhoz vezethet és vezet is nagy számban.

A program célja: korszerű eszközökkel végzett komplex állapotfelmérés a fiatalok körében, melyet követően célzott gyakorlatokkal támogatjuk a mozgásállapot javítását. Ez kiegészül táplálkozási tanácsadással és egészségtudatosság fejlesztésével is, hogy minél átfogóbban hozzájáruljunk a fiatalok egészségének megőrzéséhez. Fontos kiemelni, hogy a program ingyenes mindenki számára, továbbá nem igényel plusz időbefektetést, hiszen a felmérést követően a testnevelésórák kiegészülnek egy prevenciós szemléletű, gerincet és lábboltozatot erősítő elemekkel bővített tornagyakorlatsorral, így ezek az órák kiváló lehetőséget adnak a szakképzett pedagógusok segítségével a célzott megelőzés alkalmazására.

További információért keressék az Egészségfejlesztési Iroda munkatársait a +3670/504-2286 és a +3670/504-2290-es telefonszámon.

Szerző: Egészségfejlesztési Iroda, Biatorbágy

Kép forrása: Pixabay


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //