','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Online felületünkön már megjelent a hír, és a Biatorbágyi Körkép nyári, június-júliusi számában is olvasható lesz, hogy Biatorbágy humanitárius település címét a Magyar Vöröskereszt országos vezetése újabb öt évvel meghosszabbította.

Ennek egyik eredője, hogy a helyi vöröskeresztes szervezet munkája, illetve az önkormányzattal történő együttműködése figyelemre méltó legyen. A biatorbágyi vöröskeresztes csoport aktivitása, az országos szervezettel kialakított kiváló kapcsolata nyilván abban is tetten érhető, hogy május 24-én a város újfent otthont adott az országos elsősegélynyújtó verseny Pest vármegyei fordulójának.

Az induló tizenegy csapatból öt gyermek, öt ifjúsági és egy felnőtt gárda bizonyíthatta felkészültségét a kijelölt hat helyszínen. A helyi szervezet, és annak vezetője, Szanyi József, nem először szerepel különböző szintű versenyek szervezőjeként. Az elsősegélynyújtás, lényegében az életmentés, a vöröskereszt tevékenységének egyik sarokköve, ezért városunk oktatási intézményeiben, nem kevésbé az önkormányzat fenntartásában működő intézményeknél az ezirányú képzésre nagy gondot fordít a helyi szervezet.

Az elsősegélynyújtó verseny felmenő rendszerben működik, amelynek állomásai: terület-, megye-, majd országos verseny. A megmérettetés két színtű, több teszt kitöltése mellett a gyakorlati felkészültséget kell bizonytani. A bitorbágyi indulók – a Gólyafészek Bölcsőde, és a KÖZI fiataljai – vendégcsapatként szerepeltek a versenyen, így helyezést nem érhettek el.

A csapatok felkészítői Nánási-Kézdy Tamás képviselő, az Értéktár bizottság elnökének és feleségének vezetésével városismereti sétán vettek részt.

Szerző és kiemelt kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //