','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Ha gyereknap, akkor Örülünk, hogy megszülettél! A 2012 óta terebélyesedő, s immár facsemetéi körében viruló életfa újabb ötvenöt levelet hajtott. Biatorbágyon az eltelt félévben huszonkilenc kisleány és huszonhat kisfiú született, így az ő nevükkel ékesített falevelek kerültek föl a város életfájára az említett rendezvény keretében.

Miként az ilyenkor megszokott, a kicsiket és szüleiket az egyik biatorbágyi iskola diákjai köszöntik kedves műsorukkal. Ezúttal a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola harmadikosainak jutott e megtisztelő szerep. Mielőtt Tarjáni István polgármester átadta a szülőknek a megemlékező oklevelet, Mohácsy István önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. Az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke érintett szülőként is jelen volt, hiszen a közelmúltban születtek meg ikrei. Mohácsy István megemlítette, hogy Biatorbágy számára fontos a gyermeket vállaló fiatal családok támogatása, amely mára már egy programmá nőtte ki magát, s ez nem más, mint a Családbarát Biatorbágy program. Ennek része a baba-mama csomag átadása mellett az édesanyák, a családok felkészítése a babavárást megelőző, illetve követő időszak tekintetében.

Örömteli, hogy Biatorbágyon a születések száma minden évben magas, ezért az önkormányzat tervei között szerepel, hogy ebben az évben újabb bölcsőde és óvoda építése indul – mondta a polgármester, megemlítve, hogy 2022-ben adták át a város új, tizenhat-tantermes iskoláját, és elindult a tanítás a település első középiskolájában. Ezen felül – miként arról a Biatorbágyi Körkép is beszámolt – a Czuczorban a következő tanévtől indul, míg és a Ritsmann iskolában már tervezik középiskolai osztály indítását.

A lombkorona terebélyesedett, így köszöntve Biatorbágy új, csöppnyi jövevényeit.

Szerző és képek: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //