','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A trianoni békediktátum aláírásának százhuszonharmadik évfordulójára emlékezett Biatorbágy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás napján.

Testvértelepüléseink közül ezúttal Alistál és Nagydobrony küldöttségét köszönthettük. Az ilyenkor szokásos műsorban fellépett a nagydobronyi Nefelejcs Énekegyüttes és a Juhász Ferenc Művelődési Központ népiének-műhelye Paár Julianna vezetésével.

Nagydobronyi Nefelejcs Énekegyüttes

A Trianoni emlékműnél megjelenteket Tarjáni István polgármester köszöntötte.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Engedjék meg, hogy mindenekelőtt Nagy Ferenc polgármester úr vezette Nagydobrony küldöttségét köszöntsem, akik már több mint egy éve nem csak elszakítottságban, de háborús körülmények között élnek és őrzik magyarságukat, őseink földjét. Tisztelettel köszöntöm a csallóközi Alistál küldöttségét Horváth Tamás polgármester úr vezetésével!

Mindenkinek köszönöm, aki eljött, hogy együtt, közösen emlékezzünk a Trianonban fogant gyalázatról a Nemzeti Összetartozás napján!
Ez a nap a fájdalom mellett az összetartozásról is szól, ezt itt, Biatorbágyon már azelőtt is éreztük, hogy az Országgyűlés erről döntött volna. Ezt a szobrot összefogással, civil kezdeményezéssel emeltük Nagy Tibor javaslatára, aki először a saját kertjében biztosított helyet. Majd újabb összefogással, már az önkormányzat részvételével itt kapott méltó elhelyezést.

Az összetartozást fejeztük ki azzal is, hogy a székelyföldi Gyergyóremete mellett további, elszakított területeken fekvő településekkel, Alistállal és Nagydobronnyal is testvértelepülési kapcsolatot létesítettünk. Nagydobronnyal éppen tíz évvel ezelőtt.

Ezt az összetartozást erősítjük tettekkel is, rendszeres találkozókkal, segítségnyújtással.
A gyalázat még mindig fáj, amit egyik nagy költőnk így fogalmazott meg:

Nem kell beszélni róla sohasem,
De mindig, mindig gondoljunk reá.”
(Juhász Gyula – a szerk.)

A megemlékezés az önkormányzat, az intézmények, a pártok és a civil szervezetek koszorúzásával ért véget, majd a főhajtók a torbágyi országzászlónál gyújtottak mécseseket.

Szerző és képek: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //