','

' ); } ?>

Mérföldkőhöz érkezett a közel tizenöt éve működő kosárlabda-oktatás Biatorbágyon. Az idei tanévtől az újonnan épült Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium ad otthont a dr. Bácsalmási Lászlóról elnevezett (egykori kosárlabda-szakember, Bácsalmási Gábor édesapja) BL Basket SE, illetve a Viadukt SE kosárlabda-szakosztályának versenyzői számára.

Az egyesület történetében először tudjuk a hazai meccseket ténylegesen hazai pályán, hazai közönség előtt játszani, így nem szorulunk a környező települések termeibe. A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium professzionális sportcsarnoka lehetővé teszi teljes értékű kosárlabda-mérkőzések lejátszását.
Nagy öröm, hogy pont az a csapat avathatta fel a csarnokot, amelynek tagjai az elmúlt években jöttek velünk edzeni és versenyezni bárhová, alkalmazkodva az állandóan változó feltételekhez. A csapatot alkotó tizenkilenc fiúból tízen biatorbágyiak, a többiek a környező településekről járnak hozzánk. Óriási élményt jelentett a csapatnak, hogy a szülőkön kívül sok kis kosarasunk is eljött, hogy szurkoljon a „nagyoknak”. A hangulat, az élmény mindannyiunknak örök érvényű marad!
Szabványméretű terem hiányában ez idáig nem volt könnyű dolgunk, csak az U14-es, U16-os fiúknak volt módjuk heti háromszor Budaörsön nagy pályán készülni. Valamennyi lánykorosztály (U10-es, U11-es, U12-es, U15-ös), illetve a fiatalabb fiúk (U10-es, U11-es, U12-es) is kis termekben edzettek, más csapatokhoz képest jóval szerényebb körülmények között. Ennek ellenére a 2021/2022-es szezonban a Bácsalmási Gábor vezette U14-es fiúcsapatunk fantasztikus eredményt ért el, és megnyerte a Pest megyei bajnokságot.
A Viadukt SE-vel karöltve a helyi kosárlabda egyre népszerűbb, nagy örömünkre az idei évben jó néhány U10-es és U11-es gyermeket sikerült bevonnunk a sportágba. A jövőre nézve elsődleges célunk, hogy minél több gyermekkel megismertessük a kosárlabdát, akár hobbiból, akár versenyzési céllal szeretne játszani. Kizárólag utánpótlás-nevelő egyesületként feladatunk továbbá, hogy a tehetséges, ambiciózus játékosokat magasabb szintű csapatokhoz irányítsuk, lehetőséget teremtsünk nekik a továbblépésre.
Edzéseink alapját az a mérhetetlen pedagógiai és szakmai tudás képezi, amelyre Bácsalmási Gábor neve a biztosíték, aki a magyar kosárlabdában megkerülhetetlen, és minden esetben egyet jelent a minőséggel. Kollégáink mind olyan testnevelő edzők, akik ennek szellemében, elsődlegesen magas emberi és edzői kvalitásaik végett dolgoznak nálunk.
Az októberi nagy sikerre való tekintettel az ingyenes próbahónapunkat novemberre is meghosszabbítottuk, így továbbra is ingyenesen, beiratkozás nélkül lehet kipróbálni nálunk ezt a csodálatos és összetett játékot.
Várjuk továbbá azokat a helyi lakosokat is, akik szívesen néznek kosárlabda-mérkőzéseket, és szurkolnának csapatainknak! Részletek: Herceghalmise.hu.

Szöveg és kép: Bácsalmásiné Pécsi Andrea elnök, BL Basket SE

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture