','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Munkás Szent József, a munkások védőszentjének ünnepe a majális. Biatorbágyon szokás szerint a Füzes-patak partja ad otthont a sokszínű eseménynek, amelyen a programkínálat sok-sok eleme az egykor volt majálisok hangulatát idézi, nem nélkülözve az újabb attrakciókat sem.

Káprázatos idő lévén – meg egyáltalán, mert így szokás – hatalmas tömeg foglalta el a patakpartot, elsősorban családok jöttek, hozva a gyerekeket.

Az idei majális „hivatalos” programja 11 órakor indult a Turwaller Musikfreunde zenekar, Biatorbágy kulturális életének egyik jeles képviselője jóvoltából. Őket a Füzes Néptáncegyüttes számos új taggal fellépő gyermekcsoportja követte a színpadon, s mint mindig, most is sikert aratva a közönség körében. Délután folytatódott a táncbemutatók sora: a Panic Crew Tánc- és Sportegyesület gyermek és junior korosztálya mutatta meg tehetségét. Ha az ArtsMűhely Tánciskola növendékei bemutatót tartanak, alig lehet a színpad közelébe jutni. Most is így volt! Az iskola különböző korosztályának táncosai egymást váltva hét produkcióval kápráztatták el a majálisozókat.

Május 1-jén a patakparton a sportbemutatók is színesítik a palettát. Ezidén az önvédelem került fókuszba, mégpedig a Magyar Fatshani Wing Chun Harcművészeti Egyesület közreműködése révén. A délután, s ezzel a nap záróeseménye a Simon Templar nevű, elsősorban alternatív popot játszó formáció koncertje volt. Az Angyal, azaz Roger Moor (is) nyilván örömét lelte, ha odaföntről lepillantott Biatorbágyra. (A fiatalok kérdezzék az idősebbeket…)

Szerző: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //