','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Zökkenőmentesen zajlott a központi írásbeli vizsga a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumban. Január 21-én 142 diák írta meg a középiskolai felvételit nagy izgalmak közepette, de támogató légkörben. Lapunk Frész Attilát, a BIT igazgatóját kérdezte az eljárás részleteiről.

Országosan több mint 48 ezer szőlőcukorral felszerelt nyolcadikos ragadott tollat január 21- én, közülük 142-en döntöttek úgy, hogy Biatorbágyon szeretnék kitölteni a magyar és matematika feladatlapokat. A vizsgának a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthont. A feladatlapokat a BIT és a BiaSuli tanárai közösen, együtt javították, a dolgozatokba való betekintésre és az észrevételek megtételére pedig január 26-ig volt lehetősége a szülőknek – mondta el Frész Attila.

Az országos átlagot tekintve is tapasztalható volt a magyar és a matematika feladatlapok közötti nehézségbeli különbség. Az igazgató szerint hasonló véleményen voltak a BIT-ben felvételit író diákok is: azt mondták, a matematika volt egyértelműen nehezebb, míg a magyarról azt tartották, nem túl nehéz feladatlap volt.

Míg a magyart átlagosan 30 pontra, a matekot 22-re (országos átlagot nézve összesen 55 pontra) sikerült megírniuk a gyerekeknek, addig a BIT-ben a következő eredmény született: magyarból 36, matekból 28 volt az átlagpontszám, azaz összesen 64 pont, ami meghaladta az országos átlagot.

 

Az, hogy ki, hol írja meg a központi feladatlapokat, még nem jelenti azt, hogy oda is adja be felvételi jelentkezését, ám a diákok nagy része mégis ott felvételizik, amelyik iskolába be szeretne kerülni a későbbiekben. A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium nem hirdet szóbeli felvételi fordulót, a hozott pontok, illetve a felvételi eredmények határozzák meg a bekerülés sorrendjét. A jelentkezési lapokat február 22-ig várják.

Szerző: BNS


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //