','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Viharosan indult az idei BiaTORbágy, azaz születési nevén a Falu disznótora.

A megállapítás kizárólag az időjárás okozta jelenségekre vonatkozik: a nagy szél miatt néha-néha bele kellett kapaszkodni a sátrakba, hogy azok ne keljenek szárnyra ezen a mozgalmas februári reggelen, délelőttön és délutánon. Mindemellett a főzőknek helyt kellett állni az üstök, kondérok, bográcsok és grillrácsok mellett, hiszen szép számmal gyülekeztek az éhesek, akik már vágytak megkóstolni a disznóvágást követő finomságokat, így költve a böllérfilléreket.

Délben már minden étek készen állt, jöhetett az ebéd. A ceremóniamester szerepét – mint oly sokszor – Gulyás Lacira osztották, aki mindenről „informálta” a tor közönségét, s megalapozta a kiváló hangulatot. Mondjuk, az magától is jött!

A főzést vállaló civil szervezetek a kuncsaftok elégedettsége mellett a produktumukat kóstoló szakértő zsűri elismerésére, díjaira is vágytak. Az ízverseny nem maradt el, miként az értékelés sem.

A zsűri egyhangú döntése alapján az idei disznótorban a fődíjat a Bia-Veritas Egyesület böllérmája nyerte el.

 

A zsűritől a különdíjat a Katalin-hegyi Természet és Környezetvédők Egyesülete kapta a hagymás sült vérért és a hurkákért. De dicséret illeti az önkormányzati sátorban főtt csorbalevest is – szerintem… A díjakat Nánási-Kézdy Tamás önkormányzati képviselő és Kissné Szádvári Mária, a JFMK igazgatója adta át az arra érdemeseknek.

A színpadon a PMAMI néptáncszakosai ropták, és fellépett a Biatorbágyi Népdalkör is Köllő Attila vezetésével. Játszott még a Band of StreetS, a brass band stílus hazai megteremtője, akik számos szakmai díj mellett nemzetközi elismertséget is bezsebeltek az elmúlt években. A gyereket a Ládafia Bábszínház Az ördög kilenc kérdése című előadása várta a művelődési központban, mert a viharos szél ide kergette a produkciót, meg a kicsik sem fáztak. Biatorbágy vendége volt e jeles napon a testvértelepülések közül Alistál és Gyergyóremete küldöttsége.

Szerző: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //