','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A hetedik fiú (Teremtő Alvin 1.)

Orson Scott Card amerikai író könyve, a Teremtő Alvin-sorozat első kötete, A hetedik fiú a megjelenése után elnyerte a Locus díjat, majd Hugo- és World Fantasy díjra is jelölték.

A kötet története egy olyan 18. századi alternatív Amerikában játszódik, ahol a folklór valóság: a ráolvasás, bűbáj, hexák és igézések a telepesek mindennapi életének részei. Nem meglepő, hogy a hetedik fiú hetedik gyermekének lenni is különleges sorsot jelent.

A történet főszereplőjét, Alvint már a születése előtt egy ismeretlen erő próbálja megakadályozni abban, hogy beteljesítse különleges sorsát. Bár az életét veszélyeztető erő őt nem tudja elérni, legidősebb bátyja, Erély halálos sebet kap a merényletben. Mivel ahhoz, hogy Alvin egyáltalán esélyt kapjon arra, hogy nagy tetteket hajtson végre, a hat testvérnek életben kell lennie a hetedik születésekor. Ezért Erély emberfeletti erővel küzd az életben maradásért egészen addig, míg a kis Alvin megszületik, aki felcseperedve is folyamatosan veszélynek van kitéve. Azonban Alvin az élete során nem csak ellenségekkel találkozik, természetesen barátokra és segítőkre is szert tesz. A történetből azt is megtudjuk, Alvin elvileg arra is képes lehet, hogy saját maga vágyai szerint alakítsa a világot. Mind az élő, mind az élettelen anyagot egyszerűen az akarat erejével képes megváltoztatni (innen a Teremtő név).

Alvin életét és kalandjait hétrészes regénysorozatban ismerhetjük meg. Elsősorban a fantasyrajongóknak ajánljuk a könyvet olvasásra.

Dirda Orsi, Karikó János Könyvtár

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //