','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Helyi civilek és szakemberek közös tervezőmunkájával újul meg Biatorbágy központja a jövőben.

Egy város életében fontos szerepet játszanak az épített és a természeti értékek, a helyi történelem és a közösségi terek, amelyek törődést és fejlesztést igényelnek. A képviselő-testület 2022-ben döntött arról, hogy az úgynevezett közösségi tervezés módszerével alkotják meg a városközpont fejlesztési koncepcióját.

A feladattal a főként kis és közepes méretű városokkal együtt dolgozó C.D.C. Településfejlesztési Tervező és Tanácsadó Kft.-t bízták meg.

A tervezési munkát 7 főből álló civil szervezet, a Városközpont Fejlesztési Koordinációs Csoport segíti, melynek tagjai közismert biatorbágyi polgárok.

 

A közösségi tervezés lényege, hogy az ötleteléstől kezdve egészen a megvalósításig dolgozik a fejlesztéssel megbízott cég, az önkormányzat és a helyi civilek. A rendszeres tervezői üléseken a résztvevők közösen járják körül a legfontosabb kérdéseket. A megoldási javaslatokról és mérföldkövekről a biatorbágyi lakosokat is rendszeresen tájékoztatni fogják, ezzel őket is bevonva a munkába. Ez a tervezési fázis a jelenlegi elképzelések szerint az év végéig tart.

A rövid és a hosszú távú cél egy átfogó közösségi program: a jelenleginél is szebb és élhetőbb városkép létrehozása.

A városfejlesztésről készült riportot olvasóink megtekinthetik a Völgyhíd Televízió YouTube-csatornáján, weboldalunkon és Facebook-oldalunkon is.

Szerző: BNS


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //