','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Biatorbágyi Egészségház a megfelelő engedélyek és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel fennálló (NEAK) szerződések birtokában jelenleg 168 szakorvosi és 71 nem szakorvosi óraszámmal finanszírozott járóbeteg szakellátást nyújt húsz szakterületen.

Biatorbágy önkormányzata önként vállalt feladatként, a saját tulajdonú üzemeltető, a Biatorbágy Város Egészségügyi Ellátó Nonprofit Kft. révén évről évre támogatja a szakrendelő működését. A szakrendelések és a meglévő kapacitások bővítése óhatatlanul együtt jár a létesítmény átalakításával, a rendelők számának növelésével. 2022-ben a tervezett többletszolgáltatások bevezetése érdekében az önkormányzat saját forrásból négy új rendelő kialakítását végezte el. Ezekből három a meglévő szakrendelések kényelmesebbé tételét, szétosztását hivatott szolgálni, míg a negyedik rendelőben infúziós szoba működik a megfelelő műszeres ellátással.

A beruházás révén a rendelői zsúfoltság csökken, a tárgyi feltételek rendelkezésre állnak nappali kórház típusú ellátásra, a vonatkozó engedély megszerzése lehetővé teszi az Egészségházban a további fenntartható szakmai fejlődést definitív helybeni ellátással.

Megkezdhető a nappali infúziós ellátás ill. a szédülés ambulancia tevékenysége, amit egyelőre térítéses ellátásként tervezhetünk a szükséges engedélyek birtokában. Ezt követően kerülhet sor a NEAK általi finanszírozásba való befogadási eljárás elindítására.

 

2022-ben szintén saját forrásból beszerzésre került egy lépésanalizátor, mely biomechanikai alapon képes komplex mozgásszervi szűrővizsgálatok elvégzésére. Ez a készülék alapozza meg a 2023-as Biatorbágyi Népegészségügyi Program keretében megvalósuló komplex, minden generációt érintő mozgásszervi szűrővizsgálat elindítását. A több éves program gyerekek, idősek, sportolók mozgásszervi állapotfelmérését és a szükséges beavatkozásokat teszi lehetővé. Tervezzük további új szakellátások beindítását, a meglévő szakorvosi óraszámok emelését, például a nőgyógyászatét is.

Az ismert orvos- és szakdolgozói munkaerőproblémák ellenére az előjegyzési idők az egyes vizsgálatok tekintetében a budapesti és Pest vármegyei régióban egyelőre a legjobbnak mondhatók. Jól működik az online időpontfoglalás; igyekszünk a recepció telefonos elérhetőségét javítani. Fontos, ha valaki nem tud eljönni egy adott vizsgálatra, mondja le az előjegyzését, tegye szabaddá más betegek számára a helyet. Az egyes vizsgálatok ideje csak hozzávetőlegesen tervezhető, és sürgős esetek is előfordulnak, ami az időpont tekintetében időbeli csúszást okozhat.

Az Egészségház szolgáltatásainak jövőben fejlesztései jelentős mértékben függenek az egészségügyi kormányzat döntéseitől.

Szerző: dr. Cserniczky Tamás alpolgármester


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //