','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Ebben a szezonban már négy csapattal indulunk a csapatbajnokságokon – Ruip János mesél a sakk szakosztályról.

A Superligában a 7-8. hely valamelyike, az NB II-ben a bajnoki cím és az NB I-be jutás, a Pest megye I. osztályban az éremszerzés a célunk. A megyei I/A osztályban a gyerekek játéklehetősége miatt indulunk.

Az Ajka ellen kezdtük superligás szereplésünket. Erősen tartalékosan tudtunk csak kiállni. Első táblásunk Druska Juraj amerikai egyetemi ösztöndíjat kapott, valószínűleg egész évben nem számíthatunk rá. A második táblán Mazur Stefan családi okok, a hetediken Tót Ervin betegség miatt nem tudott játszani. Tavaly komplett csapattal is csak 3,5 pontot tudtunk szerezni az ezüstérmes Ajka ellen. Ilyen előzmények után a katasztrofális vereség elkerülése lehetett csak a cél. Jól indultak a dolgok, új igazolásunk, Sipos István (2456) gyors döntetlen ért el Bánusz Tamás (2606) ellen, Szeberényi Ádám partija pedig „a régi barátság” címén lett gyors remi Czebe Attila ellen. (Zárójelben a játékerőt jellemző Élö pontszám.) Értékes döntetlent ért el az ifi táblán Szikszai Bertalan (1959) a korosztályos női világbajnok Gál Zsóka (2284) női nemzetközi mester ellen. Torma Róbert (2407) döntetlene is bravúr Bauer Christian (2615) nagymesterrel. Utolsó fél pontunkat 6,5 órás játék után másik új igazolásunk, Fodor Itván (2334) hozta Pásti Áron junior rapid Európabajnok ellen.

Két partiban volt komoly nyerési esélyünk – egyikben döntetlent is ajánlott az ellenfél – de sajnos ezeket vesztésre rontottuk. Végeredmény: Viadukt-Biatorbágy – Sentimento Ajka 2,5:9.5. Legalább a kétszájegyű vereséget elkerültük. Idén még két kiesési rangadónk lesz, ezeken kötelező a győzelem.

NB II-es csapatunk három forduló után 5,5 ponttal vezeti a bajnokságot három győzelemmel a tarsolyban. Reálisnak látszik a bajnoki cím és az az NB I-be jutás! Megyei I. o. csapatunk is vezeti a bajnokságot fél pont előnnyel a Dunaharaszti előtt. Gyerekcsapatunk – amit két nagypapa korú is erősít – ötven százalékos kiváló teljesítményt nyújt.

Szerző: Ruip János


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //