','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A hobbikertészeket és a szakembereket is várja a Biatorbágyi Kertbarát Kör által szervezett különleges, tematikus előadássorozat és vetőmagbörze 2023 első felében.

Az Ujvári Gabriella kertészmérnök által vezetett Biatorbágyi Kertbarát Kör több oldalról közelíti meg kertészkedést, legyen szó gyümölcsökről, zöldségekről vagy éppen dísznövényekről. Ismeretterjesztő és szakmai előadásaik 2023-ban is folytatódnak a Juhász Ferenc Művelődési Központban, ahol februártól kezdve havonta egy-egy neves szakember látja el jó tanácsokkal az érdeklődőket.

A következő időszakban a biokertészet témája kapja a főszerepet. Ez az elgondolás és szemlélet azon alapszik, hogy a különböző mesterséges anyagok (vegyszerek, műtrágyák) helyett, kertünkben a természetes folyamatokat hagyjuk érvényesülni.

Az első előadásra február 9-én került sor, amelyet Dr. Szalai Zita, a Magyar Permakultúra Egyesület elnöke tartott meg Amit a permakultúráról tudni érdemes címmel.

Három további alkalomra számíthatnak a kertbarátok. Márciusban vetőmagbörzét szerveznek, ahol többek között Hegyesi József – környezetgazdálkodási agrármérnök és a Magház Egyesület tagja – beszél majd a kiskertek szerepéről és a saját magfogás fontosságáról a biodiverzitás megőrzésében.

Áprilisban a dombágyás és a magaságyás közötti különbségekről, illetve ezek előnyös tulajdonságainak összeházasításával kapcsolatban hallgathatják meg a biatorbágyiak Székely Gyöngyvér biokertészeti szaktanácsadót és agrármérnököt.

Májusban kultúrtörténeti ki- és betekintést nyerhetnek azok, akik részt vesznek Dr. Herczeg Ágnes tájépítész, a Magyar Kertörökség Alapítvány elnökének előadásán, ahol a magyar nagyasszonyok kertjei lesznek fókuszban.

További információk a Juhász Ferenc Művelődési Központ honlapján, Facebook-oldalán és programfüzetében lesznek megtalálhatók.

Szerző: BNS

A kép forrása: Pixabay


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //