','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A biatorbágyi Egészségfejlesztési Irodának március 1-jétől Orbán Ágota személyében új vezetője van, akivel egy rövid bemutatkozó interjút készítettünk. Az intézmény vezetését megelőzően Ágota a Lelki Egészségközpontot vezette.

– Mennyi ideje dolgozik itt, illetve az egészségfejlesztés területén?
– Az Egészségfejlesztési Irodába 2021-ben érkeztem mint pszichológus. Az azt követő évben fejeztem be a szakképzést, és specializálódtam az egészségfejlesztés területére. Azóta aktívan dolgozom ezen a területen, és ezt a szemléletet alkalmazom az egyéni kliensekkel való munka során, továbbá a programok és a csoportos foglalkozások megtervezésénél is.

– Mi a végzettsége?
– Egészségfejlesztő szakpszichológusként végeztem, de emellett élménypedagógiai trénerként is dolgozom.

– Az iroda feladatait többé-kevésbé ismerik a biatorbágyiak, annál is inkább, mert a Körképben is rendszeresen írnak az egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos teendőikről. Ennek ellenére röviden összefoglalná a specialitásokat?
– Az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes egészségmegőrző programokat kínál a Budakeszi járás településeinek lakossága, így a Biatorbágyon élők számára. A programok célja az egészséges életmód és az egészségtudatos magatartás elemeinek megismertetése, a jobb életminőség elérése a betegségek megelőzése érdekében. Jelenleg az iroda három munkatárssal működik, egy dietetikus és egy gyógytornász kolléganővel dolgozunk közösen a programok megalkotásán.

– Tervek, „akciók” a közeljövőre nézve?
– Április 1-jétől indult a szokásos Mozgáskihívás programunk, amelyről több információt a Facebook-oldalunkon találnak. A közeljövőben egészségnapokat, nyílt napokat és kisebb rendezvényeket szervezünk, amelyek a táplálkozás, a mozgás és a mentális egészség fenntartására fókuszálnak. Több kezdeményezés indult el az Egészségházban is, így a következő hónapokban az arra látogatók számos újdonsággal találkozhatnak.

Szerző: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //