','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Lapunk ez évi februári számában közöltük dr. Cserniczky Tamás alpolgármester írását arról, hogy Biatorbágyon önkormányzati rendészet alakult; vezetője Som Tamás, aki mellett még két munkatárs dolgozik Biatorbágy kül- és belterületét, valamint a mezőgazdasági területeket felügyelve.

A rendészek hivatalos személyek, a Budaörsi Rendőrkapitánysággal együttműködve a Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal szervezeti egységéhez tartoznak. Som Tamással, a rendészet csoportvezetőjével Égő Ákos, a Pecato.hu szerkesztője készített rövid interjút, amelyben a szervezet vezetője számot adott a külterületeket érintő feladataikról.

„Egyik fő csapásirány az illegális hulladéklerakás megakadályozása és felszámolása. Külterületen sajnos ez még mindig komoly problémát jelent. Az elhanyagolt, forgalomból kivont járművek elszállíttatásában már az év elején eredményeket értünk el.

Februárban megkezdtük az illegálisan kihelyezett, parkolást akadályozó veszélyes kövek felszámolását, amelyeket gyakran a házak elé raknak a tulajdonosok. Mivel önkormányzati rendelet tiltja ezt, ebben az esetben viszonylag könnyű dolgunk van. Fel kell szólítanunk az ingatlan tulajdonosát, hogy szüntesse meg az akadályt, majd, ha nem teszi, akkor jöhet a tulajdonos költségére történő elszállíttatás és a bírság.

Ha szükséges, akkor az ebtartási szabályok megsértése ügyében is intézkedni tudunk, míg mezőőri feladataink a vadak károkozásával kapcsolatban is lehetnek.”

Ugyanakkor az önkormányzati rendészet nem foglalkozik építésügyi szabályozásokkal, de ha kirívó esettel találkoznak, akkor értesítik a polgármesteri hivatal műszaki osztályát. Ugyanez a helyzet számos más, rendőrségi hatáskörbe tartozó üggyel is, mint a garázdaság, rongálás vagy a forgalomtechnikai szabálysértés.

„Sokaknak van elképzelése a közterület-felügyeleti feladatokról. Ez be is bizonyosodott, amikor kiderült, hogy megkezdtük a munkát. Rengeteg telefonhívás érkezett, sajnos volt több rosszindulatú is. Akadt, aki egy régi szomszédvitát szeretett volna lezárni a rendészek segítségével, de az önkormányzati rendészet nem egy segítő jobb, ami rendet rak.

A szervezet szigorúan a törvény adta szabályok szerint dolgozik. Nem azért jöttünk létre, hogy büntetgessünk, hanem hogy segítségünkkel Biatorbágy élhetőbb és rendezettebb legyen.”

Kiemelt képünkön a vizsgát tett rendészek.

(A teljes interjú a Pecato.hu oldalon olvasható.)

Szerző: KáeF


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //