','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Trelawney-ház

A Karikó János Könyvtár jelenlegi és leendő olvasóinak ajánljuk Hannah Rothschild könyvét, no és kötelező minden Downton Abbey rajongónak!

Főszereplője egy hóbortos arisztokrata család, amelynek tagjai annak ellenére, hogy a Cornwallban elhelyezkedő birtokukat több mint nyolcszáz éve mondhatják magukénak, történetünk kezdetére már elvesztették vagyonuk jelentős részét. A birtokot és vele a grófi címet a huszonnegyedik gróf a fiának, Kittónak adományozta, hiszen az angol öröklési szokások nem tették lehetővé, hogy a különleges pénzügyi érzékkel megáldott Blaze örököljön, hiába ő volt a legidősebb. Blaze ugyanis lánynak született.

Kitto, nem lévén birtokában nővére tehetségének, pénzes feleséget keresett magának, de egy idő után a ház új asszonyának, Jane-nek is elfogyott a pénze, a birtok és a rajta elterülő kastély állapota pedig tovább romlott, nem kis kényelmetlenséget okozva Kittónak, Jane-nek és három gyereküknek. Eközben Blaze, immár a családi birtoktól távol, új életet alakít ki magának; ennek nem jellemzői az esővizet összegyűjtő vödrök vagy a falakon árválkodó megfakult tapétakockák, amelyek szomorú mementói a valaha ott függött értékes festményeknek.

Egy napon, amikor Jane és Blaze régen látott barátnője, aki egy maharadzsához ment feleségül, utolsó kérés gyanánt levélben megkéri a két nőt, hogy gondoskodjanak tizenkilenc éves lányáról, Blaze és Jane élete ismét összekapcsolódik. Ayesha érkezése felkavarja az állóvizet, a korábban elidegenedett testvérek kapcsolata nem indul újra zökkenőmentesen.

A történet azonban nemcsak a családról szól, hanem magáról a kastélyról is, amely egyben Anglia szimbóluma is. Egy valaha volt régi, dicsőséges időszaké, amelynek fénye mára megkopott. A birtok, a kastély, a család tagjai és az új jövevény humoros kalandjait ajánljuk minden érdeklődőnek.

Szerző: Dirda Orsi, Karikó János Könyvtár


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //